

Og akkurat nå er de norske grønnsakene også på topp. Ferske og flotte og lett å få tak i. Så nå må vi benytte anledningen og fylle opp med sunne og fristende smaker.
Uerfilet
Salt og pepper
Olje til steking på grillpanne
BLOMKÅLKREM:
Blomkål
Fersk revet parmesan
God olivenolje, ikke for kraftig på smak
Salt og nykvernet hvit pepper
Rå nypoteter i skiver på 1/2 cm
URTEOLJE:
1 del frisk basilikum
1 del frisk persille
1-2 klyper Camarguesalt, Maldonesalt e.l.
Rødløk i skiver
Urteolje:
Miks salt, basilikum og persille med en god olje.
Del blomkålen i buketter og kok til mør i saltet vann. La renne av. Miks med stavmikser sammen med olje og parmesanost til passe kremaktig konsistens. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
Dypp potetskivene med olje og stek på grillpanne.
Stek fiskefiletene, bruk gjerne en grillpanne. Jeg har en egen grillpanne jeg bruker til fisk, så slipper jeg å får "fiskesmak" på kjøttet.
Skjær rødløken i litt tykke ringer som får syde litt i pannen. Ikke for lenge. de blir best hvis de får beholde litt av "sprøheten", men de må ikke være helt rå.
Server fisken på en seng av blomkålkrem, og naper med urteolje. Topp med rødløken.
5 kommentarer:
Velkommen tilbake! Det høres ut som om dere har hatt noen fine og minnerike uke ferieuker. Gleder meg til å høre mer om det! Gleder meg også til treff i løpet av høsten! Det blir spennende!
Klem, Trine
Hei Trine, takk for det! Ferien var flott og det føles litt tungt å komme i gang....Skal bli veldig morsomt å treffe deg og andre matbloggere! Hege
Dette så helt nydelig ut. Skal prøves ut!
Hvis alle lagte fisk som deg ville andelen "liker ikke fisk" vært kraftig redusert her i verden!
Hei Monica, det ble ganske så godt mottatt her i huset, så prøv gjerne!
Werner, takk for de hyggelige ordene. Fisk er populært her i huset også hos besøkende barn, særlig filet uten bein.....Vi synes fisk er fristende, og så kan det jo varieres i det uendelige! FOrresten, den bryllupsmenyen din så bare herlig ut.....
Hege
Legg inn en kommentar