Blogglisten

mandag 15. juni 2009

Munngodt til en slikkemunn

Noen her i huset er veldig glad i hvit sjokolade. Noen på ca ni år. Resten av husstanden sverger til den helt mørke sjokoladen. Den med mange prosenter og mye trøkk. Og siden det er den delen av husstandens medlemmer som handler og lager mat blir det oftest mørke sjokolade desserter som serveres.


Og det er urettferdig! Synes noen på ni.

Og sannheter kommer som kjent ofte fra barnemunn. Så forrige uke sto små forundringspakker med hvit sjokolade på dessertmenyen. De ble mottatt med begeistring og forsvant i rekordfart.

Filodeig får du kjøpt både ferskpakket og frossen hos Meny eller Ica. Og både bær og sjokolade kan varieres. Han på ni syntes at melkesjokolade og bringbær også ble veldig bra. Og at det var best uten nøtter.

NEM-BLÅTT TIL GLEDE

Noen ark filodeig
Hvit sjokolade
Blåbær
(eller bringbær)
Evt. usaltede pistasienøtter
Litt smeltet smør
Melis

Hakk sjokoladen grovt. Hakk pistasienøtter. Smelt smøret og pensle hvert filoark. Del arkene i to. Legg litt sjokolade midt på hvert ark, legg over 3-4 bær og ha evt på litt nøtter om du ønsker. Fold filoplaten først inn mot midten fra begge kanter, rull deretter sammen som en sigarett. Stek 12-15 min på 200 grader. Sikt over melis og server lunken. Da er sjokoladen fremdeles litt smeltet.

Skal du virkelig ta den helt ut, serverer du den med en skål smeltet sjoklade til å dyppe i.

12 kommentarer:

melis sa...

Mmmmmmmmmm - dette hørtes naminam ut - og ikke vanskelig ;) Slikt liker jeg. Er sjokolademonster de luxe :D Og må slå meg sammen med hun på 9 og stemme for at hvit sjokolade er det alle beste ;) I Stockholm fantes det før en kaffebar der de laget kakao med hvit sjokolade - aaaaaaaaaaaah ;)

tusen takk for kommentar hos meg! Håper du har en super mandag selvom solen ikke akkurat skinner i Hovedstaden i dag...

Klem:)

Marit sa...

Denne så god ut - så oppskriften er notert :) Jeg må si meg litt enig med vedkommende på ni år - lys/hvit sjokolade er veldig godt...nam :)

Unknown sa...

Hei! Takk for koselig kommentar på bloggen min. Her var det mye godt som gir vann i munnen! Så heldig du er som er flink å lage mat. :) Ha en herlig dag!

Anlen sa...

Mmmm, eg vil smake! Dette ser deilig ut:)

pepperkverna sa...

Til Melis, takk for hyggelig hilsen. Neida, dette er ikke vanskelig. Jeg skal fortelle B. om kafeen med den hvite kakaoen! Han vli sikkert prøve en i heimen! SÅ takk for ideen.

Til Marit, jeg skal fortelle B. at der er flere...

Til Jordbærpiken, takk for de hyggelige ordene.

Til Anlan, prøve selv!

Hege

Hanne sa...

Dette fikk jeg kjempelyst til å prøve. Høres/ser utrolig godt ut!
Jeg skal til Bodø en tur i dag, og da skal jeg se etter filodeig på de mest innholdsrike matbutikkene. Kanskje Mega eller EuroSpar?
Ha en fin, fin dag :-)
Pludrehanneklem

Nina B. sa...

takk for koselig besøk i bloggen min :) Utrolig koselig blogg du har, og her var det jammen meg mye jeg vil prøve!

~Isabell~ sa...

nam, nå ble jeg virkelig godtesyk, ser virkelig ut som om du kan jobben din ja=)

Marie sa...

Nam, nam, dette ser kjempegodt ut :)

May-Bente sa...

Mmmm...dette så godt ut. Må prøves!! Jeg er et skikkelig sjokoladetroll.

Klem:))

Sanjay Jha sa...

Thanks for accepting my request u are always welcome in my blog

Anonym sa...

Tusen takk for ett supert tips! Disse skal jeg definitivt prøve meg på. Jeg synes filodeig er utrolig gøy å lage mat med - har ofte brukt å lage små filopakker med eple, kanel og honning jeg.

Blog Widget by LinkWithin