Blogglisten

tirsdag 10. mars 2009

Poteter til hverdags


Jeg har veldig sans for å rasjonalisere kjøkkentjenesten i hverdagen. Bruker ofte stekeovn tli den daglige matlaging. Der kan maten stå å lage seg selv, mens jeg gjør andre ting. Som det er nok av.
Derfor er jeg glad i alt som kan lages i former og stekekar. Som denne potetformen. LItt som gamle dagers fløtegratinerte poteter, bare mye lettere og sunnere. Kjempegodt tilbehør til kjøtt. Her i huset er det kamp om de sprøstekte potetene på toppen.


POTETFORM MED SMAK
Du trenger:


Poteter
Løk, jeg bruker gjerne rødløk, den er litt søtere.
Hvitløk
Olivenolje
Salt og pepper
Frisk rosmarin eller urter etter smak
Vann


Skrell og skjær potetene i skiver. Skjær rødløken i skiver. Hvitløken skjæres i tynne skiver eller mindre biter. Ha alt i et ildfast fat sammen med urtene, salt og pepre blandingen. Hell over rikelig med olje, og bland alt godt sammen med hendene. En skikkelig sølejobb. Fyll på med kokende vann til det står rett under toppen av potetene. Hell over godt med olje.

Stek på 200-220 grader i 40-45 minutter.

11 kommentarer:

Brigg sa...

Nei så artig! Jeg har nettopp laget selvkomponerte fiskekaker med bla poteter til. Mens jeg stod der over komfyren funderte jeg hva jeg kunne gjøre med de altfor mange potetene jeg hadde laget. tenkte jeg skulle sjekke bloggen din for en god oppskrift. og jammensanten! så presenterer du en herlig potet-oppskrift som jeg kan teste på restepotetene. (For det kan vel gå?)

pepperkverna sa...

Hei tli Briggs lekehus. Denne retten funker nok best med rå poteter.

har du kokte poteter, ville jeg nok sautert løken i olje først, og så laget en poteteform uten særlig vann og olje. Ha i litt friske urter, evt litt chili for å spice opp litt og så bind det hele sammen med litt ost og olje. Og gratiner. Ferdig kokte poteter trenger jo ikke særlig lang tid i ovnen. Litt parmesan gjør seg godt i osteblandingen.

Eller hva med å lage gnocchi? Har du prøvd Brandade noen gang? Du finner oppskrift under fisk (tror jeg) her på bloggen.

HUffda, nå tar jeg visst helt av....Hege

Torilpia sa...

Jeg elsker poteter - så dette må jeg prøve :o)

Ha en flott uke :o)

Mine øyeblikk sa...

Dette så kjempegodt ut,dette må jeg prøve tror jeg:-)

Siv`s hobbyside sa...

Heihei!
Jeg må først si at jeg er utrolig fan av bloggen din, og titter innom på hvert nytt innlegg :)
Kjempemye godt du lager... Man trenger slike tips i en travel hverdag
Så utrolig godt dette ser ut. Kan jeg spørre deg hvilke poteter du får best resultat med? Melne eller kokefaste poteter?
Ha en finfin kveld
*Siv*

pepperkverna sa...

Tli Torillpia og MIne Øyeblikk. Prøv den, vi er veldige glade i dette!

Til Sivs hobbyside, takk for hyggelig kommentar. Jeg bruker igrunnen de potetene jeg har. Oftest er det mandelpoteter, de blir vel gjerne litt melne, og det synes jeg er greit. VIrker som de absorberer fuktigheten godt.
Hege

Anonym sa...

Kjøper du mandelpoteter i store sekker rett fra Valdres? Det gjorde min bestefar. Fantastisk gode mandelpoteter i rikelige mengder hele vinteren gjennom. Gode minner!

Elin G P sa...

Heii,takk for kommentar på min blogg,her hos deg var det masse godsaker og gode ideer,skal love deg at jeg skal titte innom deg ofte fremover =)Jeg liker også veldig godt å lage mat,har bare ikke fått lagt ut særlig med matsprell på min blogg enda,klem fra meg i nord

pepperkverna sa...

Hei Janne Marijke, mandelpoteter fra Valdres høres ut flott ut! Jeg har og slike gode minner, om TOra i bua som vi kjøpte grønsaker av om sommeren. Og vi ungene fikk neper eller små tomater fulle av smak. Kan ennå kjenne den sterke smaken av nepe på tunga når jeg kjører forbi stedet hvor bua sto...

Til Elin, gleder meg tli å se mat hos deg!
Hege

Nitus sa...

Å,dette så fristende ut.
Hvorfor blir jeg alltid så sulten når jeg besøker bloggen din?
Nei nå må jeg gå på jakt etter poteter.Ha en fortreffelig dag.

Anonym sa...

Dette så godt ut, takker og bukker!
Jeg er så lei av kjedelig mat, her trengs det ny inspirasjon, både til mor og to kresne guttevalper...

Blog Widget by LinkWithin