Blogglisten

søndag 15. mars 2009

Godbit for søtmons

Noen ganger kan jeg drømme søte drømmer. Om sjokoladefylte herligheter. Mørke, tunge, lidenskapelige desserter. Som jeg elsker.

Når jeg spiser ute på restaurant, et langt og stort måltid,vet jeg jo at jeg burde velge noe syrlig og lett til dessert. Aller helst noe med frukt. Noe som setter i gang fordøyelsesprosessen og skaper rom.


Men så var det denne svakheten da. For sjokolade. For tung, mørk sjokolade. Som smelter på tungen. Som legger seg som en stor klump i magen. Som gjør deg lykkelig!

I går hadde vi staselig middag her hjemme. A. overrasket og laget forretten, en nydelig suppe. Så hadde vi herlig lam til hovedrett etterfulgt av tre små franske oster. Og en godbit av en dessert!

TIl 4 kaker trenger du :


Friske bringbær

Bringbærcoulis:
Miks friske bringbær i hurtigmikser, smak tli med litt melis.

Bunn:
100 g hasselnøtter
100 g sukker
2 eggehviter
2 ss kakao

Nøtter og halvparten av sukkeret mikses/blendes til fint. Bland inn kakao. Stivpisk eggehviter og ha i resten av sukkeret mens du pisker. Bland alt lett og stek i bakepapirkledd form 15x25 cm eller tilsvarende størrelse. 20-25 minutter på 160 grader. Avkjøl

Sjokolademousse:
60 g mørk sjokolade 70 % kakao
1/2 dl melk
2 ts melis
1 plate gelatin
1 1/2 dl fløte

Legg gelatin i kaldt vann noen minutter. Smelt sjokoladen over vannbad. Kok opp melken, rør inn melisen. Kryst vannet ut av gelatinplaten og oppløs den i den kokende melken. Tilsett melken i den smeltedee sjokoladen gradvis mens du rører den inn. Gjør det gjerne i to omganger, det er viktig at gelatinen blander seg godt inn. Avkjøl sjokoladeblandingen litt. Stivpisk fløten og bland sjokladeblandingen forsiktig inn

Montering:
Bruk konditorformer(små metallsylindre uten bunn) til å stikke ut kakebunnen med. La kakebunnen ligge i formen. Har du ikke former, går det bra skjære ut sylinderformer av 1/2 liters Farris flasker f.eks.. Legg bringbær pent og tett på kakebunnen, med spissen opp. Fyll opp med sjokolademousse. La stå kaldt en 2-3 timer før servering. Jeg laget denne på formiddagen, men den kan og lages dagen i forveien.

Server med bringærcoulis, revet sjokolade og friske bringbær til pynt.

Og så ble det selvfølgelig en helt egen barneutgave til B. Som forsvant på rekordfart.

11 kommentarer:

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Mmm. Ja sjokolade er et must. Bare må ha det:)) Nå er jeg alergisk mot fruktsyrer så da har jeg god unnskylning til å velge sjokolade isteden. 1 bringebær inne i sjokoladen går greit.

Ha en herlig søndag
klem

Silje sa...

Den så utrolig herlig ut!! Skikkelig fristende, med lekre bilder!!!:D

Torunn sa...

Herlig!
Jeg glemmer alltid å tenke på at jeg skal lage plass jeg og velger alltid noe tungt og fyldig til dessert....:-)

HildeS sa...

Mmmmmm, dette så fantastisk ut..

Trine ;) sa...

Dette ser godt ut! Sjokolade og bringebær er alltid en vellykket kombinasjon!

Løvetann sa...

Hei Hege. Takk for besøket på bloggen min. Som du ser er eg ny i bloggverden. Har stort sett holdt meg med interiørbloggerane siden eg kjenner den supre bloggedamen Emmeline men for ein verden som åpner seg inne hos deg! Nå blir det matblogging og.
Ha ei fine veka. Hilsen Løvetann

Linda sa...

Mmmmmm...får vann i munnen!
Nydelig sjokoladekake!!!
Herlige bilder!
Masse snadder her hos deg!

Anonym sa...

Åååå så masse herlig du lager da!!! Jammen skal jeg innom her igjen og få noen tips ... nam..nam ...

Takk for koselig melding på bloggen min! Ha en finfin dag!!!

Torhild Reidardatter sa...

Mmmmmmmm. chocolate is a must-
det ser "saft suse mig" skønt ud.
tak for at du deler opskriften

Anlen sa...

Å, no vart eg svolten! Dette såg lekkert ut;)

pepperkverna sa...

Til alle: Takk for hyggelige kommentarer. Godt å vite at det er flere sjokoladesvakesjeler der ute! Tenk så mye glede vi får......Hege

Blog Widget by LinkWithin