Blogglisten

torsdag 22. april 2010

Mer fra havet

Kan hende det er fordi jeg er født i fiskenes tegn at fisk ofte står på menyen hos oss. Fisk er enkelt å tilberede og kan varieres i det uendelige. Med tilbehør av ymse slag. Og er man så heldig å bo et sted med en god fiskehandel i nærheten bør man unne seg fersk fisk så ofte man kan.

For de som er innom bloggen her fra tid til annen er det nok ingen overraskelse at fredagen som regel er fiskedag hos oss. Skate, kveite, torsk eller sei. Tilberedt på ulikt vis. Med saus, med grønnsaker, kokt, pannestekt eller ovnsbakt. Tidvis koker jeg inn deilige fiskesauser, med hvitvin og fløte. Men oftest serverer jeg fisken enkel, med litt røft tilbehør. Olje, hvitløk, oliven. Kan det være fordi det passer med rødvin til...?

Denne parmesangratinerte seien ble tilberedt i ovnen. Med litt ekstra hjelp fra grillen sikret vi en ekstra sprø og lekker osteskorpe.

EN SPRØ SEI

Seifilet
Revet parmesan
Smør
Salt og pepper

Tilbehør:
Squash
Sopp
Vårløk
Hvitløk
Rød chili
Hvitløk
Frisk timian
Salt og pepper
Olje

Aioli til servering

Seien saltes og pepres, dryss over parmesanosten (husk at osten også er salt, så ikke salt for mye). Legg på noen små klatter smør. Stekes på 230 grader i 8-10 minutter, avhengig av tykkelse. Sett på grillen de siste minuttene. Får du ikke skorpen sprø nok, er det lov å bruke cremè brulè brenneren.

Del sopp og squash i passende biter. Skjær hvitløk i tynne skiver, chilien i tynne ringer. Det hvite av vårløken kuttes i litt lange biter, det grønne kuttes i tynne ringer. Hakk timian.

Stek soppen i smør eller olje sammen med timian, etterhvert har du i squash, så vårløkbitene. Ha i chilien og hvitløkskivene. Når blandingen er nesten ferdig drysser du over vårløkringene. Smak til med salt og pepper.

Anrett fisken oppå en god slump grønnsaker og server med ailoli til, og drypp gjerne noen dråper god olivenolje over fisken.

6 kommentarer:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej tack för din snälla kommentar!
Oh så mycket god mat du har och färska räkor mmmmm gott. Det saknar jag när man bor så mitt i landet som jag gör.
Kram Anette

Janna sa...

Dette frister. Blir nok morgendagens middag her i Huset i skogen! Jeg eeelsker fisk. Gleder meg. Takk for at du deler slike lekkerbiskener med oss!

Mvh
Janna

Sonja sa...

Fristende som alltid. Men så er det jo utrolig godt med fisk. Takk for oppskriften.

pepperkverna sa...

Hei Anette. Takk for hilsen. Kan godt forestille meg at havet kan være et savn....

Hei Janna, takk for så hyggelige ord.

Og tusen takk tli deg og SOnja,

Og god helg alle sammen!
Hege

Nanne sa...

Dette var fantastiske fristelser for fiskeelskere. Kommer helt klart til å prøve disse rettene.

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh, eftersom jag gillar fisk, vitlök, timjan och parmensan måste detta vara en maträtt för mej!!!!! Mari.

Blog Widget by LinkWithin