Blogglisten

onsdag 28. april 2010

En skulle ikke tro det.

Tro det den som kan. Våren er i anmarsj. Mai, den store vårmåneden, dukker snart opp på kalenderbladet. Og her sitter vi og hakker tenner. Jovisst har det vært sol og tid for kaffe i solen. Trær og busker som farges svakt grønne av løvet som snart kommer. Og vårblomster som titter frem.

Nå har dessverre solen forlatt oss. I Oslo sildrer regnet ned, og utekaffen må inntas med hansker og ullundertøy både på over og underkropp!Men allikevel. Det er snart vår! Hos grønnsakshandleren dukker vårgrønnsakene opp. Riktignok ikke lokalprodusert, de har nok reist et stykke vei. Og selv om jeg stort sett foretrekker kortreist mat, så frister de første vårgrønnsakene. Som inspirerer til å variere tilbehøret.

Mange med barn i huset vet at grønnsaker noen ganger kan være er en utfordring. Derfor er det greit å kunne variere tilbehøret og prøve noe nytt. Som den ferske spisskålen fra Italia. Her i kombinasjon med potet og vårløk er den lett å like selv for en pode som ikke akkurat elsker kål.........

POTETKÅLKAKER MED BUD OM VÅR

Mandelpoteter
Fersk hvitløk
Salt og hvit pepper
Smør og olje til steking

Liten og fersk spisskål
Vårløk
Smør

Skrell og kok potetene møre sammen med hvitløken. Mos.

Kutt kålen i tynne strimler, vårløken i tynne ringer.
Fres dette mørt i smør. Bland inn i potetene, smak til med salt og nykvernet hvit pepper.

Form til kaker som stekes gyldne i olje og litt smør. Pass på at pannen er skikkelig varm før du legger i kakene. Det må bli en skikkelig stekeskorpe for at ikke kakene skal smuldre seg opp.

5 kommentarer:

Sesselja sa...

De så gode ut!

Ugla sa...

Namnam, de så veldig gode ut.
Vi lager veldig mye mat på forhånd, hvordan tror du disse fungerer hvis jeg lager dem kvelden før og varmer dem opp neste dag?
Fungerer det eller blir de ikke gode?
Men jeg ser jo problemet med stekeskorpa dagen etter :-)

swimzy sa...

disse ser nydelige ut:)

pepperkverna sa...

Takk for det Swimzy!

Til Ugla, går sikkert greit å varme opp dagen etter. Men smaker vel aller beste nylaget. Tror kanskje jeg ville laget de ferdig frem til stekeing, pakket i plastfolie og så stekt når jeg skulle bruke de.

Hei Sesselja, alltid gøy å prøve nye varianter.

Hege

Ugla sa...

Takk, da prøver vi det.

Blog Widget by LinkWithin