Blogglisten

torsdag 17. november 2011

En rest kan og bli fest........med champagne til

En liten halestump lå igjen etter gårsdagens salma laks. For liten til middag. Akkurat passe som en liten forrett for to. Ofte blir salmarester gjort om til tartar eller brukt i små paier. Men i dag fristet ikke det. Så hva skulle den så bli?

Hodet ble lagt i bløt, fisken dampet på rist og chilien hakket og hakket igjen. Den skulle rekke både til fisk og små følgebrød. Som ble bakt med chili og timian. Hadde det vært frisk dill i huset hadde nok det vært førstevalget. Men, man tager hva man haver......

Og jammen så havde man et glass champagne og. Og med litt stasj, chili og champagne kan selv den kjedeligste lille halestump bli en liten fest for to.


RILLETTES, RETT OG SLETT

1 bit laks

Mykt meierismør

1/2 ts lodderogn hvis du har

Saft av lime

Finhakket chili

Salt og nykvernet hvit pepper

Litt blandet grønn salat

En dråpe eller to god sitronolje

Lime og lodderogn til pynt

CHILI OG URTEBRØD

2 små brød

2 1/2 dl mel

4 g tørrgjær

1 1/4 dl vann

Salt

Finhakket chili og friske urter etter smak


Damp laksebiten på rist i kjele over lettsaltet vann. Ikke damp for lenge, den må gjerne være litt rå inni. Avkjøl. Mos med mykt smør til passe blanding. Den skal være litt "grov", bruk gaffel, ikke mikser. Ha i lodderogn, finhakket chili og saft av presset lime etter smak. Og smak til litt fingersalt og nykvernet pepper. La stå og "trekke smak" i kjøleskapet.

Brød:

Bland ingrediensene til deigen og elt sammen. La heve på et lunt sted i 40-50 minutter før du baker ut to små brød. Etterhev mens ovnen varmes opp og stek på grader i 10-12 minutter.

Server lakserilletten med salat vendt i litt sitronolje, urtebrød og et glass boblende champagne.

1 kommentar:

TinaGustafsson.com sa...

Älskar förrätter som denna! :-)

Blog Widget by LinkWithin