Blogglisten

søndag 22. februar 2009

Pangstart på uka!

Mandagen nærmer seg raskt. Vinterferien er over. Ute er det grått, det drypper fra takene og snøen ligger tykk og sørpete. Lysten til å returnere til jobb og skoleliv er ennå ikke påtrengende.

Så nå trengs en skikkelig pangstart på uka. Mye smak og næring så det holder. For å sikre god start, start planleggingen i kveld.


I morgen blir det kraftkost, bønner og sterke saker. Det skal nok få fart i oss........


Du trenger:

Tørkede bønner etter smak, her er brukt pintobønner, men bruk gjerne andre bønner.
Løk, hvitløk og urter/chili til koking.
Persille
Hvitløk
Rød chili
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper

Sterke pølser, helst rå.
Jeg brukte rå merquez fra Strøm Larsen på Torshov.
Fersk parmesan.


La bønnene ligge i vann natten over. Kok ihht til anvisning på pakken, men ha gjerne løk, hvitløk, chili, urter etc i kokevannet. Sil og la renne av når ferdigkokt. Plukk ut løk etc.

Stek pølsene på svak varme til gjennomstekte. Hakk hvitløk og persille sammen fint, til persillade. Ha litt olivenolje i en panne, ha i hvitløk og persilleblandingen og la surre noen minutter på svak varme. Pass på at det ikke blire brunt og brent, da blir smaken lett bitter. Ha i bønnene og la surre under omrøring til det blir varmt. Dryss over tynnskjærte ringer av rød chili, etter styrke og smak. Smak til med salt og pepper.

Server med pølse skjært i passende biter og et lite dryss finhakket persille. Høvle gjerne over litt frisk parmesan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tror jeg har sagt det før, men du har en fantastisk fin blogg. :) *sikle* blir jo sulten av å se på den, og inspirert. :)

Har en liten utfordring til deg her: http://anitasheklehjorne.sprayblogg.no/?c=1235337172

Ha en fortsatt flott søndagskveld. :)
Mange gode ønsker for uken som kommer. :)

Tove sa...

Dette så fantastisk godt ut!! Har allerede kopiert oppskriften, så den skal prøves en gang. Og veldig fristende bilder:)

Annie sa...

Heisann! Ser du er veldig begeistret for Frankrike. Reiser selv straks til Paris med minste som bare er 5 måneder. Har du tips til overnatting?
Paris er så stor og det er så mange muligheter. Hadde vært fint å få hjelp fra en som har vært der før.
Kjempefin blogg :)

pepperkverna sa...

Til Anitas lille hjørne, takk for hyggelige ord, og utfordring!

TIL Tove, kan love en skikkelig smaksbombe....

TIL Krompemamma. Det finnes fantastisk mange hyggelige hotell i Paris. Før vi fikk barn bodde vi på et veldig sjarmerende skakt lite hotell rett i nærheten av Notre Dames. HOtellet har bittesmå rom, en veldig hyggelig bar og restaurant og heter Degres des Norte Dames. Der er det et hyggelig og rolig strøk med sjarmerende smågater uten særlig trafikk. Men hotellet er trangt og passer ikke helt for barnefamilier. Sjekk imidlertid ut denne linken : http://www.guidesdecharme.com/v3/destination-paris.html

Dette er en uavhengig guide som hvert år plukker ut steder hvor det er "value for money", steder i alle prisklasser som har "det lille ekstra" De har nå fått en egen Parisseksjon, har aldri prøvd anbefalingene der. Men ofte prøvd anbefalte steder for øvrig i Frankrike, som regel alltid vært fornøyd.

Når vi er i Paris nå, noe som vi er 1-2 ggr i året, pleier vi å bo på leilighetsanleggene til Citadines (www.citadines.fr). Ikke spesielt sjarmerende og romantisk, men mange av de har bra beliggenhet. Der er det kjøkkenkrok, noe som er veldig greit når man reiser med barn. DU kan også få to roms hvis du ønsker det. Vi bor som regel på anlegget ved Les Halles, men de finnes over hele byen.

SOm sagt, ikke den helt store Parisersjarmen, men for oss har dette fungert veldig greit. Er de små føttene slitne (kanskje ikke relavatn for en på 5 mndr, men for oss med en litt astørre skjer det) etter en lang dag, kjøper vi noe godt fra delikatessebutikkene i nærhetet og spiser på rommet, hvor vi dekker på med utsikt over den vakre fontenen på PLace Innocent. Det er greit utstyrt med kopper og kar til det.

Lykke til, og god tur til PARIS!
Hege

Blog Widget by LinkWithin