Blogglisten

søndag 27. oktober 2013

Snakk om å se rødt

For noen dager siden fikk Pepperkverna og Pepperkverna junior en hyggelig invitasjon i mailboksen. "Ville vi være med på bakestund hos mesterkokken Lars Erik Underthun på Feinschmecker for å teste Electroluxs "nyoppussede" Kjøkkenassistent?"  Ville vi?  

Om vi ville!  Lars Erik Underthun har alltid vært en av mine favorittkokker.  I mange år har han servert  elegant mat med rene smaker i sin hyggelige restaurant på Frogner.  Der har vi kunnet nyte klassisk, god mat i rolige omgivelser.  I 19 år har stedet vært belønnet med en stjerne i Michelinguiden. Og Lars Eriks fantastiske mat, stedets store vinutvalg og hyggelige medarbeidere sikrer gjestene en minnerik matopplevelse.


Og når junior kunne være med og møte Anne Brith Davidsen fra Villa Perlesukker, favoritten hans fra Hele Norge baker, var svaret gitt.  Vi ville!

I Feinschmeckers flotte matstudio sto kule, røde Kjøkkenassistenter på rekke.  Her så vi rødt alle mann.  Med hyggelig assistanse og lærerike tips fra mesterkokken selv fikk vi skikkelig prøvd de røde vidundermaskinene. Her ble det laget både makroner, fylte vannbakkels, lekker sitronterte og en helt superb lemon curd.


Både Pepperkverna og Pepperkverna junior hadde en fantastisk kveld, vi fikk virkelig prøvd oss som bakere, med god hjelp fra lærermester Underthun.  Og med en profesjonell Kjøkkenassistent fra Electrolux som ekstra mannskap ble bakverkene helt perfekte.  Maskinen gjorde en flott jobb, og detaljen med lys i bollen under pisking var skikkelig kul.


Vel hjemme måtte vi prøve ut vår nye kunnskap på kjøkkenet. Og siden vi virkelig hadde falt for den røde maskinen blde det en kake med noe rødt og søtt.


Med røde bær fra nærbutikken og rød bakemaskin på benken satset vi på en "smulekake".  Kaken ble hetende så fordi den var så god at det bare ble smulene igjen.SMULEKAKE......

150 g smør
1 1/2 dl sukker
2 egg
3 1/2 dl mel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
1 kurv jordbær
1 ss potetsmel/ 1 ss melis blanding

Pisk smør og sukker hvit og luftig. Visp ned egg, et av gangen.  Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og sikt inn. Ha i melk og rør sammen til en smidig deig.

Del jordbærene i biter, spar en del til pynt.  Sikt over melis/potetsmelblanding, denne skal hjelpe slik at ikke jordbærene faller til bunns i røren.

Ha deigen i en smurt og melet form (1,5l) og stek på 180 grader cirka 60 minutter.  Kjenn med en pinne om den er klar.  La kaken avkjøle et kvarters tid i formen før du løfter den ut.  Den trenger å sette seg.


Tusen takk til Electrolux, Lars Erik Underthun, Anne Brith fra Villa Perlesukker, Marit fra Fru Timian, Maria fra Marias salt og søtt, Karine fra Kitchen queen, Zaid fra For all del, Stein fra Vann i munnen  og Bente fra Mammas bakeri, dere var alle med på å gjøre denne bakestunden til en morsom og lærerik opplevelse!

2 kommentarer:

Bente sa...

Å den hørtes og så god ut :) må nesten teste. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen.

The Kitchn Queen sa...

Takk for en hyggelig bakekveld!

Blog Widget by LinkWithin