Blogglisten

fredag 21. mai 2010

Sommeren kommer!

De siste dagers varme har gjort underverker med sommerfølelsen. På brygga sitter lettkledte barn, unge og gamle og nyter solen. Is på pinne, is i kjeks. Kalde halvlitere og duggende hvitvinsglass bæres på sterke kelnerarmer. Og Meny reklamerer for grillvarene sine. Kjøtt, fisk, grønnsaker og pølser. Alt skal på grillen.


Jeg er vel egentlig ikke så opptatt av grillling. Foretrekker som regel å tilberede maten innendørs. Men en gang i blant blir det grillmat hos oss og. Gjerne fisk og grillede grønnsaker. Eller en marmorert og mør entrecote.


Da bør helst tilbehøret matche den røffe grillsmaken. Eddiksyltede reddikker og småløk er herlig grillfølge. Jeg lager gjerne en porsjon tidlig på sommeren som får stå og trekke en god stund. Denne holder seg gjennom sommeren i kjøleskap, og passer fint både til grill og i salat. For ikke å snakke om som tilbehør til en god viltterrine.


RØDT OG GODT

Reddikker
Småløk
2-3 fedd hvitløk
3 stilker fersk estragon
2 laurbærblad
1 liten tørket chili
Hele sorte pepperkorn
Hele korianderkorn
Noen stilker frisk timian
Havsalt salt
Eddik


Kutt bladene av reddikkene, men la det sittte igjen 1-2 cm. Bland inn litt salt, bruk ca 10 gr pr 0.5 l eddik. La det stå en times tid i kjøleskapet. Rens løkene. Del hvitløkfeddene i to. Legg alt lagvis i et rent glass og hell over eddik. Sett i kjøleskap og la stå minst to-tre uker før du prøvesmaker.

10 kommentarer:

Trine ;) sa...

Dette ser godt ut!

God pinse!

Trine ;)

Lykkeliten sa...

Takk for godt tips til tilbehør til grillmat.
Dette er noe jeg aldri har smakt, så den må prøves.

Klem Lykkeliten

swimzy sa...

så flott tips:)
Ha en flott pinsehelg:) Klem fra siv anita, swimzy

Ugla sa...

Yessss, nå er det sommer. Og forhåpentligvis starten på en lang terassesommer med vin. Ha en fin pinse :-)

Synnøve. sa...

Takker for den oppskriften. Skal pröve den.
Vi har ikke grilla en gang enda. Må ju kanske ha ei grill först. Får se vad det blir. Ikke noe gassgrill da, Blir en gammel hederlig kullgrill.

pepperkverna sa...

Takk for alle hyggelige ord. OG god pinse til dere og! Hege

Morten Pedersen sa...

Ja, denne sommeren har vi lengtet fram til lenge. Vinteren har føles ekstra lang ut og det skal bli godt med varme, grillmat og god rødvin.

Glede sa...

Hei! Her var det mye fristende.. Takk for titten. Jordbær Tiramisu hørtes spesielt herlig ut! Stikker nok innom igjen.

9na sa...

Hva slags eddik? Vanlig 7%? Utblandet?? Ikke koke opp, bare salt oppi?

pepperkverna sa...

Hei 9na, Jeg bruker stort sett vineddik. Det er fordi en her i huset er allergisk mot eplesyre, og vanlig husholdningseddik kan være laget på eple. Men du kan sikert bruke vanlig husholdningseddik og. Jeg koker den ikke opp, reddikene blir sprøere da. Men det er greit å helle dete kokende over, da får du litt mykere grønnsaker.Hege

Blog Widget by LinkWithin