Blogglisten

onsdag 26. mai 2010

Og hvis du har noen til overs

Etter reddiksyltingen forleden dag ble det noen skinnede, røde reddiker tilovers. Som ikke fikk plass, og dermed kunne gjøre nytten andre steder.

Reddik gir meg alltid sommerfølelse.



De minner meg om barndommen. Reddikslang var en stor sport i nabolaget. Da ble de røde herlighetene nappet opp av jorden, børstet rene og spist i små biter og med stort mot. Brennende prikking på tunga. Stadige blikk over skulderen etter bonden som kom jagende over åkeren på tjuvejakt. Beina på nakken og husj over alle vinder. Det var sommer det!


Alltid når jeg kjenner prikkingen på tungen er jeg et lite øyeblikk tilbake i barndommens rike......

Som den kvelden det ble restemat med nykål og reddik. En skikkelig sommerfest fra "gamle dager".
KYLLING I RØDT OG GRØNT
Nykål
Reddiker
Oliven
God fetaost i biter
Olivenolje
Hjemmlaget pesto
Kyllinglår
Friske urter og hvitløk
Olje og smør til steking
Salt og pepper
Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg et par hvitløkskiver og et par urtekvister under skinnet. Brun i gryte og stek ferdig i gryten.
Strimle kålen og svisj raskt i litt olje i varm panne. Ha i reddikbiter, fetaost og oliven. Smak til med salt og pepper Server med hjemmelaget pesto.

2 kommentarer:

9na sa...

MMMmmm må prøves her en dag. Men du, jeg er litt interessert i reddikene i forrige innlegg, kan du sjekke kommentaren min der?

pepperkverna sa...

Til 9na, tak for hyggelug kommentar. Har svart på reddikspørsmål under forrige innlegg. Hege

Blog Widget by LinkWithin