Blogglisten

torsdag 29. april 2010

Egentlig

Egentlig skulle vi tilbrakt aprils siste dager i Provence. Der vi skulle kjent forsommersolen varme. Vi skulle handlet på loppemarked i slottsruinene i Tour d`Aigues, spist lunsj i solen på nyåpnede restaurant "du lac", ruslet en tur i de vakre hagene på "Chateau Val Joanis", kjøpt med en flaske rødvin til middagen.


Kjørt innom "Chateau la Dorgonne", tatt med en flaske av den gode hvitvinen, spasert en runde i vinmarkene. Kjøpt akk så fersk Middelhavsfisk hos fiskehandleren som kommer hver torsdag, og små vaktler hos slakteren på innsiden av byporten. Og vi skulle spist nyplukkede jordbær fra Carpentras. Søte, røde og gode skulle de avslutte dagens måltid.

Men så forsvant Provence i en askesky fra Island.......Og her sitter vi. Men jordbær skal vi hvertfall ha!

JORDBÆR à la TIRAMISU
Til 6
2 kurver jordbær
18 fingerkjeks
2 1/2 dl fløte
250 g mascarpone
50 g sukker
4 eggeplommer
Melis
Bruk en stavmikser til å mikse halvdelen av jordbærene til purè. Smak til med sukker, og spe evt., med litt vann eller jordbærsaft. Blandingen skal være flytende nok til at fingerkjeksene suger den opp. Alternativt kan du bruke jordbærsaft/saus.
Skjær resten av jordbærene i skiver, sikt litt melis over, som du lar trekke inn.
Dypp fingerkjeksen i jordbærsausen og legg i bunnen av en stor form eller evt. porsjonsformer. Dekk med skivede jordbær.
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Rør forsiktig inn mascarpone.Pisk fløten til krem og bland inn. Topp jordbærene med et raust lag av mascarponekremen. Sett kaldt og la trekke smak noen timer. Sikt melis over ved servering.

10 kommentarer:

Martilie sa...

For en nedtur når planene er satt.. emn, det kommer nye muligheter..

Jordbær Tiramisu så fantastisk deilig og sommerlig ut.. Det skal prøves og jeg er sikker på at jentene mine vil elske det :)

Ha en finfin kveld..

Dere får ta til takke med god vin og drømmer om ny tur enn så lenge..

Tove

pepperkverna sa...

Martilie, takk for "sympati" og hyggelig hilsen! Og for godt forslag, vinen er åpnet......Hege

tonenygaard sa...

Denne desserten ser helt himmelsk ut!! Det er jo en liten trøst til turen deres. Håper dere kommer dere avgårde snart igjen! Jeg ble iallefall fristet til å teste ut desserten;-)

swimzy sa...

Åhh, denne desserten ser virkelig god ut:)

Helena sa...

Jordgubbstiramisu har jag aldrig hört talas om innan, det låter helt underbart! Det måste jag prova!

pepperkverna sa...

Til TOne,takk for trøstens ord...det blir nok en tur om ikke atlfor lenge håper jeg. Imens får vi trøste oss med kake...

Swimzy, takk for det!

TIl Helena, siden tiramisu er blant juniors yndlingsdesserter, settes den ofte på menyen i ulike varianter. Denne er ganske så sommerlig! Og takk for hilsen fra deg!
Hege

Unknown sa...

Detta skall jag prova till jentekvällen i helgen...gled mig

Maliva`s verden sa...

Hei Hege...Så leit å høre at askeskyen satt en stopper for deres reise. Den skal ikke stoppe oss kan du si...her blir det bilen ned til Frankrike om noen uker.
Nydelig kake, oppskriften er notert;o) Klem fra Maliva

pepperkverna sa...

Til Hillevi, håper jentene liker det......

Til Maliva, Takk for det.....til sommeren tar vi bilen vi og!
Hege

Susie i köket sa...

Förstår att det inte är många desserter som slår en vår i Provence, men den här måste komam närmast!

Blog Widget by LinkWithin