
Denne parmesangratinerte seien ble tilberedt i ovnen. Med litt ekstra hjelp fra grillen sikret vi en ekstra sprø og lekker osteskorpe.
EN SPRØ SEI

Seifilet
Revet parmesan
Smør
Salt og pepper
Tilbehør:
Squash
Sopp
Vårløk
Hvitløk
Rød chili
Hvitløk
Frisk timian
Salt og pepper
Olje
Aioli til servering
Seien saltes og pepres, dryss over parmesanosten (husk at osten også er salt, så ikke salt for mye). Legg på noen små klatter smør. Stekes på 230 grader i 8-10 minutter, avhengig av tykkelse. Sett på grillen de siste minuttene. Får du ikke skorpen sprø nok, er det lov å bruke cremè brulè brenneren.
Del sopp og squash i passende biter. Skjær hvitløk i tynne skiver, chilien i tynne ringer. Det hvite av vårløken kuttes i litt lange biter, det grønne kuttes i tynne ringer. Hakk timian.
Stek soppen i smør eller olje sammen med timian, etterhvert har du i squash, så vårløkbitene. Ha i chilien og hvitløkskivene. Når blandingen er nesten ferdig drysser du over vårløkringene. Smak til med salt og pepper.
Anrett fisken oppå en god slump grønnsaker og server med ailoli til, og drypp gjerne noen dråper god olivenolje over fisken.
6 kommentarer:
Hej tack för din snälla kommentar!
Oh så mycket god mat du har och färska räkor mmmmm gott. Det saknar jag när man bor så mitt i landet som jag gör.
Kram Anette
Dette frister. Blir nok morgendagens middag her i Huset i skogen! Jeg eeelsker fisk. Gleder meg. Takk for at du deler slike lekkerbiskener med oss!
Mvh
Janna
Fristende som alltid. Men så er det jo utrolig godt med fisk. Takk for oppskriften.
Hei Anette. Takk for hilsen. Kan godt forestille meg at havet kan være et savn....
Hei Janna, takk for så hyggelige ord.
Og tusen takk tli deg og SOnja,
Og god helg alle sammen!
Hege
Dette var fantastiske fristelser for fiskeelskere. Kommer helt klart til å prøve disse rettene.
Åh, eftersom jag gillar fisk, vitlök, timjan och parmensan måste detta vara en maträtt för mej!!!!! Mari.
Legg inn en kommentar