Endelig er den her. Ukens beste dag. Fredag. Helgen ligger ubrukt og lang foran deg. Planene er mange, noen vil gå tur, noen skal ut i løypa. Noen gleder seg til å lese en god bok. Og kose seg med god mat og vin.
I helgen bruker vi mer tid på mat enn ellers. Hele familien spiser middag sammen om kvelden, gjerne 3-4 retter. Og da må vi finne noe som alle liker.
Fisk er populært her i huset, og i kveld blir det fransk lakseforrett. Med spenstig hvitvin i glassene.
Super forrett eller på tapasbordet. Kan lages i forveien og er enkel å servere:
RILLETTES AUX DEUX SAUMONS
400 g fersk laksefilet, gjerne salma
200 g røkelaks i terninger
100 g usaltet (hvis du har)smør, romtemperert i terninger
2 dl fløte
Saften av ½ sitron
2 ss hakket gressløk
Salt og nykvernet hvit pepper
Ristede baguetteskiver.
400 g fersk laksefilet, gjerne salma
200 g røkelaks i terninger
100 g usaltet (hvis du har)smør, romtemperert i terninger
2 dl fløte
Saften av ½ sitron
2 ss hakket gressløk
Salt og nykvernet hvit pepper
Ristede baguetteskiver.
Gni laksefileten med salt og pepper og damp på rist i kjele. Laksen skal ikke berøre vannet. Damp under lokk i ca 7 minutter, til laksen er fast, lys rosa og ugjennomskinnelig. Strimle laksen i en bolle og avkjøl i kjøleskap. Rør smøret lett og kremaktig. Pisk fløten til krem. Bland sammen smør, krem, gressløk. Tilsett røkelaks og den dampede laksen. Smak til med sitron, salt og pepper. La blandingen stå i kjøleskap 2-3 timer, eller over natten.
Servere i porsjonsskåler med ristede baguette skiver som tilbehør.
2 kommentarer:
Namnam... Dette hørtes ut som en rett jeg gjerne vil forsøke.
Kari :-)
Mmmmm, dette hørest godt ut.
Kanskje eg skal prøve dette i morgon kveld.
Einig med deg at fredagen er den beste dagen i veka.
Synke ned i sofan med eit glass vin, herlig:)
Ha ei fin helg.
H
Legg inn en kommentar