Blogglisten

tirsdag 22. desember 2009

Nå er det jul igjen!

Det nærmer seg. Det nærmer seg. Treet står pyntet i stuen, marsipan er trillet og småkakene er i boks. En lett engstelig mine har så smått kommet til syne i ansiktet til B. på 9. Som har lett og lett huset rundt etter julepresanger. Men ikke funnet noen enda.

Kan nissen ha glemt?!! Har han ikke vært snill nok? Oouff, rommet har jo ikke vært så ryddig. Og så var det de leksene da. Kunne nok var gjort bedre....Og fiolin øving......Forresten så er det med nissen bare tull........

-Mamma, har du gjemt de? Si det da! Hvor er de? Åå, si det da!

- Hvem? Gjemt? Hva? Jeg?

-Åh, si det da! Har du sett de? Pakkene vel!

Men. nissen er standhaftig. Ikke noe pakkeklemming her nei! Eller, kanskje i morgen....
Men først må nissen få juledesserten sin. Her i huset setter vi ikke ut grøt til nissen. Å, neida du! Vår nisse er bynisse og frankofil. Han er møkka lei julegrøt. Han vil ha sjokolade!!! Skikkelig mørk og god!!

Så hvert år lager vi husets tradisjoneller juledessert. Som vi deler med nissen. Og sånn sent utpå kvelden, når alle pakker er levert og etter en bedre julemiddag tar han den gjerne med en espressokaffe og et lite glass cognac til!

Denne lille godbiten av en dessert er en av våre juletradisjoner. Og kommer alltid på dessertmenyen en eller annen gang i løpet av julen. Den lages ferdig på forhånd, det er bare å piske kremen lett rett før servering. Og lag en liten porsjon til hver, dette er sikringskost!

RIKTIG GOD JUL TIL DERE ALLE !


BYNISSENS JULEDESSERT
12 små porsjoner

200 g mørk sjokolade -70%
3 egg
80 g sukker
1 liten kopp espressokaffe
3 ss creme fraiche

Fløte
Litt sukker
Cognac

Smelt sjokolade i vannbad. Pisk egg sukker noen minutter. Tilsett espresso, rør inn smeltet sjokolade og ha i creme fraiche til slutt. Fordel røren i porsjonsglass. Jeg bruker små espressoglass. Stek i vannbad på 140 grader i stekeovn. I 16-18 minutter. Avkjøl. Ved servering piskes kremen lett med litt sukker, smakes til med cognac. Topp hvert glass med litt krem.

14 kommentarer:

Trine ;) sa...

Mmmmm, dette ser godt ut! Skal prøves i romjula! God jul!

Trine ;)

marits provence sa...

Hei Hege!
Takk for nyydelige oppskrifter. Nå begynner julefreden å senke seg her også. Ønsker deg og dine en koselig jul med mange gode smaksopplevelser!
Juleklem fra Marit

josimo sa...

Det hørtes ut som en dessert for matmons som meg

Denne skal prøves,takk for oppskrift.

God Jul ønskes deg o dine

Maliva`s verden sa...

Hei Hege...vil takke for mange mnd. med både spennende matoppskrifter, men også litt drypp av Frankrike som du har delt med oss. Ønsker deg og dine en fredfull julehøytid..gleder meg til å følge deg videre i år 2010:o)
Julehilsen fra Maliva

sylvia sa...

så herlig.
ønsker deg og dine en nydelig jule feiring.
klem fra sylvia

garance sa...

GOd JUL hege :
Tackar tackar för dina önskningar och vi ses nâsta Ar......
Garance

Ugla sa...

Tusen takk for en utrolig flott matblogg, det har vært en fryd å følge deg! Gleder meg til å fortsette å følge deg neste år.
Ha en riktig fin jul og et godt nytt år.
Klem

Alt godt sa...

God jul, og takk for inspirasjon i året som gjekk!

GryNoKa sa...

Jeg ønsker deg og dine ei riktig god romjul. Juleklem : )

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra

Myrsnipa sa...

Ønsker deg et godt nyttår

Helt vilt sa...

Godt nytt år til deg og dine!

Hans HB sa...

Dette ble jo et hyggelig besøk, ser jeg! Hadde mange lignende temaer i min blogg før jul...Skal følge med her, ja! Godt nytt fotobloggår da!!

pepperkverna sa...

Tusen takk til alle for hyggelige jule- og nyttårshilsener. Og godt nytt år til der alle! Hege

Blog Widget by LinkWithin