Blogglisten

onsdag 11. februar 2009

Liten og søt

En ting som alltid står på programmet når vi er i Paris er besøk på tradisjonell Parisbistro. Der parisere går. For å spise entrecôte med skikkelig bearnaisesaus!

Jeg elsker bearnaisesaus som er som den skal. Gul og duftende av estragon. Og så tykk at du må kile den ut av sausemuggen. Slik du får den på en ekte pariserbistro.
Og plutselig lengtet jeg til Paris. Så lørdag sto entrecôte med hjemmelaget bearnaisesaus på menyen. Og frites av mandelpoteter. Servert med salat og en kraftig rødvin. Kanskje ikke verdens sunneste mat. Men du verden så godt det smaker innimellom.


Etter en sånn utskeielse sitter du igjen med eggehviter. Og de kan det bli små, søte godsaker av. I går ble det kaffekos og fylte marengs.


Sjokofylte pistasjemarengs

3 eggehviter
140 g sukker
60 g pistasjenøtter

Fyll:
1,5 dl fløte
70 g mørk sjokolade 70 % kakao

Start med fyllet. Hakk sjokoladen grovt. Varm opp fløte og sjokolade til sjokoladen er smeltet. Avkjøl og sett kaldt. Denne blandingen blir ganske fast. Ønsker du en løsere blanding justerer du mengde sjokolade i forhold til fløten.

Hakk pistasjenøttene med en kniv. Hakkes relativt fint, men kan godt være noen litt grovere biter i. Visp eggehviter stive med bitte litt salt. Tilsett sukkeret gradvis mens du pisker hele tiden. Blandingen skal bli tykk og glinsende. Vend inn hakkede nøtter. Sett små topper på bakepapirkleddplate med skje. Dette holder til ca 24 stykker. Stek på 110 grader i 1 time, skru av stekeovnen og la marengsene stå til ovnen er kald. Marengsene skal være sprø utenpå og seige inni.


Pisk sjokofløten til krem. Sett sammen to marengser med sjokokrem i mellom. Lag bare det antall du skal bruke, marengsen blir bløt om den står lenge med sjokokremfyll.


Server med en rykende varm espressokaffe !

3 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Oh jeg får helt vann i munnen jeg..når jeg leser innleggene dine...også er du jo så flink til å skrive...Kan nesten kjenne duften fra Paris..hit opp i snøhulen jeg:O)Takk for alt du deler med oss frankofile...Proffite de la vie!!!

Nr. 3/Titom sa...

Gud, nå ble jeg sulten! Flotte bilder du tar.

pepperkverna sa...

Hei Maliva`s verden-. Ja du vet, vi frankofile er da flinke til å nyte livet?

Til Nr.3/Titom, tusen takk for hyggelig kommentar! Hege

Blog Widget by LinkWithin