Blogglisten

fredag 6. februar 2009

Jippi, det er fredag!

Endelig er den her. Ukens beste dag. Fredag. Helgen ligger ubrukt og lang foran deg. Planene er mange, noen vil gå tur, noen skal ut i løypa. Noen gleder seg til å lese en god bok. Og kose seg med god mat og vin.


I helgen bruker vi mer tid på mat enn ellers. Hele familien spiser middag sammen om kvelden, gjerne 3-4 retter. Og da må vi finne noe som alle liker.

Fisk er populært her i huset, og i kveld blir det fransk lakseforrett. Med spenstig hvitvin i glassene.
Super forrett eller på tapasbordet. Kan lages i forveien og er enkel å servere:

RILLETTES AUX DEUX SAUMONS

400 g fersk laksefilet, gjerne salma
200 g røkelaks i terninger
100 g usaltet (hvis du har)smør, romtemperert i terninger
2 dl fløte
Saften av ½ sitron
2 ss hakket gressløk
Salt og nykvernet hvit pepper

Ristede baguetteskiver.


Gni laksefileten med salt og pepper og damp på rist i kjele. Laksen skal ikke berøre vannet. Damp under lokk i ca 7 minutter, til laksen er fast, lys rosa og ugjennomskinnelig. Strimle laksen i en bolle og avkjøl i kjøleskap. Rør smøret lett og kremaktig. Pisk fløten til krem. Bland sammen smør, krem, gressløk. Tilsett røkelaks og den dampede laksen. Smak til med sitron, salt og pepper. La blandingen stå i kjøleskap 2-3 timer, eller over natten.

Servere i porsjonsskåler med ristede baguette skiver som tilbehør.

2 kommentarer:

Kari sa...

Namnam... Dette hørtes ut som en rett jeg gjerne vil forsøke.

Kari :-)

HildeS. sa...

Mmmmm, dette hørest godt ut.
Kanskje eg skal prøve dette i morgon kveld.
Einig med deg at fredagen er den beste dagen i veka.
Synke ned i sofan med eit glass vin, herlig:)
Ha ei fin helg.
H

Blog Widget by LinkWithin