Tenke på store vakre mimosatrær i velduftende blomst. Som farger hele åssider gule. Som selges i store buketter på kaien i Marseille. Snart blomstrer aprikos og mandeltrærne i Provence. Våren kommer. Og jeg ser ut av nedstøvet vindu på grå Oslogater med lengsel i blikket.........
Noen ganger er hjemmekontor en stor utfordring. Det er så mye annet man kan gjøre som innimellom frister mer enn arbeid. Hysj, jeg sniker meg ut på kjøkkenet i all hemmelighet. For å lage dagens lille franske lyspunkt.
EPLEKAKE PÅ FRANSK MANÈR
eller egentlig en clafoutis, eggestand med frukt.
Enkel og god dessert til hverdagsmåltidet.
30 g smør, smeltet
4 egg
100 g sukker
50 g hvetemel
2 dl melk
4 epler
200-250 g druer
30 g skoldede, grovhakkde mandler
2 ss perlesukker
Smør til formen
Enkel og god dessert til hverdagsmåltidet.
30 g smør, smeltet
4 egg
100 g sukker
50 g hvetemel
2 dl melk
4 epler
200-250 g druer
30 g skoldede, grovhakkde mandler
2 ss perlesukker
Smør til formen
Smør en ildfast form, eller terteform som rommer 1 1/2 liter. Pisk eggene sammen med sukker og mel og tilsett smeltet smør. Visp inn melken. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i båter, ikke for tynne, og fordel dem i formen. Del druene i to. Fordel druer og litt av mandlene mellom eplene. Hell deigen over frukten og dryss resten av mandlene over. Stek kaken på 200 grader, 40-50 minutter. Når det gjenstår ca 10 minutter av steketiden drysses 2 ss perlesukker over kaken før den stekes videre. Server lunken med krem til.
7 kommentarer:
Oh my god. Her sitter jeg med kronisk vondt på ene siden i halsen og er såå sulten. Så ramler jeg innom bloggen din å ser denne gode kaken? Denne her fikk jeg lyst å prøve men må kanskje vente til jeg kan spise denne type mat..
Huffda, vond hals er ikke stas! Denne er imidlertid "lettspist", ingen harde kanter. GOd bedring til deg! Hege
WOW fekk vatn i munn eg no......såg og høyrtest fantastisk ut. Kjekt at du deler med oss. Nyt maten og torsdagen.
Smil frå Lill
denne så bare så god ut..sambo har dag i morra, så nå spørs det bare....:)..druer? spennende
Hei på deg,
denne eple-druekaka så veldig fristende ut :o)
Og når du skriver om blomstring i Provence blir jeg fjern i blikket og blank i øynene...
Nå har jeg endelig lært meg hvordan jeg legger til favoritter på bloggen min,og nå er du en av de :o)
Håper du synes det er koselig ;o)
Kjerstiklem
Takk for hyggelige ord fra dere alle. Veldig hyggelig å bli "favoritt" hos deg Kjersti. Hege
Mmm, denne såg deilig ut...
Har ei utfordring og ein utmerkelse til deg!!
Legg inn en kommentar