Blogglisten

mandag 19. januar 2009

SNØEN ER HER!

JIPPI! DET SNØR!!

Noen jubler, noen klager. Snøen har kommet. Ren og hvit lyser den opp den mørke hverdagen. Unger i glad lek, snøballkrig og små snømenn som maser om ski og kjelke. Nå tenker jeg det er maaaasse snø i slalombakken, mamma.

Spente fjes trykker seg mot vindusruta. Blir snøen liggende mon tro? På med støvler og regnbukse.

JEG VIL UT! JEG VIL GÅ PÅ SKI! KASTE SNØBALL!

Oppgitt rynke i fars panne. Nå må det måkes, bilen skal fram. Kalde morgener og frosne fingertupper. Vond rygg og kalde tær. Kø på motorveien. Lang kø. Trailere på sommerhjul sperrer veien. Havarerte biler i veikanten. Bulkete biler på fortauet. Fare for lårbensbrudd.

Lange skiturer, hyggestunder foran varm peis. Kjelker som dras med tungt lass. Snøball i ryggen. Varm sjokolade og nybakte cookies. Mens far tiner fingrene på en vin chaud.

Vinteren har sine gleder og sorger. Og en av gledene er god mat som varmer. Og det fort når små snømenn er isfrosne etter ivrig snølek. Og hva er da bedre enn:

ITALIENSK PIZZA FOR DE SMÅ


Når ungene er våte og kalde, ropes de inn til eget pizzeria. Sprø og tynn italiensk pizza. Selvlaget er vellaget, og pizza er lett å lage og gøy å spise.
Når B. har med seg venner hjem er dette favorittmaten. Her kan de selv bestemme, og gode pizzakokker er de alle som en. Ivrige guttenever som kjevler, plukker og spiser. Oliven, kapers, paprika. Tomater. Mye sunt og godt. Gjerne en skje pesto på toppen for de som liker det.
Denne deigen, sakset fra et Jamie Oliver program, trenger ikke å heve, kjevle den ut rett på bakepapir og den er klar til steking.


DEIG:

Pr.porsjonspizza
100 g mel
0,5 dl vann
½ ss olje
2-3 g tørrgjær
Litt salt/sukker

Bland mel og gjær, sukker og salt, bland inn vann og olje, og kna sammen. Kjevle ut, gjerne rett på bakepapir. Eller invester i et pizzastekebrett i teflon. De gir fine og sprø bunner. Alternativt kan en bakesten i bunnen av ovnen gjøre nytten. Men pizzastekebrett er å anbefale.

FYLL.
Grovhakkede tomater på boks.
Ferdigrevet ost
Skinkestrimler
Oliven
Blomsterkapers
Hakket rød paprika
Cherrytomater
Frisk basilikum
Eller hva som måtte smake.


Legg på 3-4 ss grovhakket tomat. Fordel jevnt utover deigen. Dryss over ost, og ha på fyll etter ønske. Stek på øverste rille på sterk varme, 300 grader. Kort steketid, så følg med, den er ferdig etter 5-6 minutter. Sjekk at bunnen er sprø. Og server rykende varm og knasende sprø til ivrige kokker som venter.
7 kommentarer:

Vero sa...

Lenge leve snø og følelsen av å komme hjem til god mat og varm drikke!

Ida sa...

Hei og takk for fine ord på bloggen min for en tid tilbake.
Satte stor pris på det. :)

Her inne har du mye godt for ganen.
Den gjengen med kokker fortjente ett velsmakende måltid etter all baskinen i snøen ja.
Dere er heldige! :)
Her hos oss har vi ikke noe snø.
Men, pizza kan vi lage lell.
Og den bunnen skal jeg nok lage en dag ja.
Ønsker deg ei flott uke med mange kulinariske opplevelser og mye kos, både ute og inne. :)

Silje sa...

Oj, den pizzaen der var fristende!!! DEn skal jeg jaggu prøve en dag!!:)

sol sa...

Mmm. Det må jo være genialt i bursdager, hvis man ikke er for mange. Ha en fin dag i snøværet!

Christine Louise sa...

Nam nam nam.. Dette så utrolig godt ut.. Så flnke dere er :)

Kjersti sa...

Pizzastekebrett i teflon? Hva i alle dager er det? Og ikke minst, hvor kjøper man det?

pepperkverna sa...

TIL KJERSTI, pizzastekebrett i teflon gir som regel veldig bra resultat. Du slipper å smøre eller bruke bakepapir, og bunnen blir sprø og fin. Og slipper brettet lett. De jeg har nå har og huller sok slipper ut dampen. De er veldig bra. Kjøper disse hvor du kjøper bakeformer etc. Så der hvormdu finner kjøkkenutstyr bør du og finne pizzastekeform. Hege

Blog Widget by LinkWithin