Blogglisten

tirsdag 27. januar 2009

Ikke helt coq au vin


Fredag var det tid for kylling igjen. I Frankrike bruker vi ofte fjærkre av ymse slag. And, kylling, perlehøns og vaktel er blant favorittene. Og utvalget av saftig og fin fugl er enormt.
Etterhvert har vi jo heldigvis begynt å få et bedre utvalg av fjærkre også her hjemme. And og kylling fra Stange og Holte er gode alternativ når lysten på noe godt melder seg.

Variasjonsmulighetene er så mange med fjærkre. Fredag prøvde vi en enkel variant av coq au vin. Som ble fortreffelig vintermat. Varm og med mye smak. Passet perfekt i snøværet, i følge med en god rødvin i glassene.

Serverte den med en nydelig potet/hvitløkterrin. Men her kan du velge tilbehør etter lyst.
VINTERLIG KYLLING

Kyllinglår fra Stange
1 hakket løk
3 fedd hvitløk, hakket
300 g små hele sopp
(jeg brukte aromachampignon)
Frisk timian
1-2 ss tomaptpurè
2 dl rødvin
4 dl god kyllingkraft
salt og pepperSalte og pepre kyllinglårene og brun de på alle sider i olje i en gryte til fine og gyldne. Ta ut kyllingen. Surr hakket løk to tre minutter til blank, ha i hvitløk og surr et par minutter. Ha i sopp, og la småsurre noen minutter. Rør inn tomatpurèen, og ha i rødvinen. Kok opp og la koke inn litt. Ha i kraft, kok opp og tilsett timian. Legg i kyllinglårene og la trekke/småkoke på svak varme til kyllingen er gjennomkokt. Tar ca. 1 times tid.
Ta opp kyllinglårene og hold de varme. Kok inn kraften en del. Smak til med salt og pepper, og øs over kyllingen. Server med hva du har lyst på!

3 kommentarer:

Blomster i hagen sa...

Dette såg utrolig godt ut, fikk helt vann i munnen. Saftig kylling er noe av det beste som finnes, godt vi har stange kyllingen.
Tror jeg skal prøve denne oppskriften din en av dagene.

Morten Pedersen sa...

Kylling er helt topp. Vi har som regel det fast på fredagene. ja også sammen med en god vin da.

Living White sa...

Coq au vin er en av mine favorittretter. Jeg har hatt dilla på den i 10 år og hver gang den serveres er det med stort hell:)

Blog Widget by LinkWithin