Blogglisten

fredag 26. september 2008

Fyll opp med oliven.

Jeg blir bare mer og mer glad i rustikk mat. Mat som smaker, mat som varmer. Som er enkel å tilberede, og som tar vare på råvarenes gode smak. Lang tilberedningstid og lav steketemperatur gir saftig og velsmakende resultat.

I går sto langsomstekt kylling på menyen. Denne oppskriften ble funnet på den franske matbloggen Cuisine Campagne og må bare anbefales! Olivenfyllet gir akkurat passe saltsmak og saftig bidrag til kyllingen. B. liker sorte oliven best, så disse satte jeg til de siste 5 minuttene.


1 kylling, helst av den saftige sorten, Stange, Holte e.l.
400 g grønne oliven, stenfrie
2 løk
1 kg poteter, gjerne en fast type
1 ss curry
1 ss paprikapulver
Salt, pepper
Olivenolje
Sorte oliven, stenfrie
En kvist rosmarin eller to

Lag en blanding av curry og paprikapulver, dette setter fin farge på kyllingskinnet. Gni kyllingen inn med salt, og dryss over krydderblandingen. Fyll den med halvparten av de grønne olivenene. Plasser kyllingen i et ildfast fat.

Skrell og del potetene i skiver. Skjær løken i ringer. Bland poteter, løkringer og resten av de grønne olivenene, samt rosmarinkvistene rundt kyllingen. Bland inn noen ss olivenolje. Stek på 150 grader i 2 timer. Rør litt om på grønsakene fra tid til annen. Dersom det blir tørt, kan du ha litt vann i underveis. La de sorte olivenene få varmes med de siste 5 minuttene.

Dersom du ønsker kyllingen mer crispy, kan du bruke grillen de siste minuttene. For ekstra sprøtt resultat kan du dele opp kyllingen og legge den under varm grill noen minutter.Ingen kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin