I går var dagen trist og grå. En lang spasertur i sørpe og slapseføre. Med en motvillig og lei 9
åring på slep. Lørdagens snømann var borte. Våte snøballer. For bløtt for kjelke.
Middag på enkel restaurant. Mat vi har smakt før.
Ute hadde himmelen mistet all sin farve, og i stuen sto en bukett med halvvisne tulipaner. Og i morgen er det mandag. Søndagsdepresjonen snek seg inn.
Vi lengtet etter vår, etter sol, lys og FARVE!
Så søndagskvelden farvet vi grønn med:
VÅRSUPPE
4 personer
1 pk frosne selskapserter
2-3 sjalottløk, finhakket
½ potte basilikum
3 dl fløte
Smør
Salt og masse nykvernet hvit pepper
4 personer
1 pk frosne selskapserter
2-3 sjalottløk, finhakket
½ potte basilikum
3 dl fløte
Smør
Salt og masse nykvernet hvit pepper
Evt. litt sitron
Til servering
Creme fraichè
lime
Til servering
Creme fraichè
lime
Smelt smøret og blank løken. Tilsett erter og la surre med et par minutter. Hell på fløte og kok opp. La koke to-tre minutter. Kjør blandingen i hurtigmikser, sammen med basilikum. La det mikses til en jevn og skummende blanding. Smak til med salt og masse friskkvernet hvit pepper. Og evt. litt saft fra sitron hvis du vil ha litt lettere smak.
Rør cremè fraiche med presset lime. Server suppen rykende varm, med en skje cremè fraiche på toppen.
4 kommentarer:
Go mandag til deg...her inne hos deg, blir man sulten, å man blir opphopa med gode middagsretter...takker og bukker....ha en fin dag....her har vi ikke snø, å det er rart ettersom vi bor i nord, og vi enda er i januar...hva skjera?
Åhh.. Blir alltid så sulten hver gang jeg er innom deg! :)
Hei Strikkeline, og god uke til deg og. Tja, det været du....Hege
Er det ikke godt å tenke på at vi går bedre tider i møte:-)? Det er merkbart lysere dager og det hjelper litt både på humør og energi kjenner jeg.
Suppem ser kjempegod ut!
Torunn
Legg inn en kommentar