Blogglisten

onsdag 25. august 2010

På`n igjen

Ja, ja. Så var det på`n igjen da. En lang deilig ferie er over, og vi har alle vent tilbake til vår vante tilværelse. Etter uker med omflakkende og livsnytende tilværelse i sakte feriemodus er det en sjokkartet opplevelse å stå opp akk så tidlig i sildrende regn, smøre matpakke til junior, innta kaffen stående ved kjøkkenbenken og slenge seg på 21-bussen i fart.......


Ferien var helsebringende og sunn......vi har fisket krabber og spist nypoteter fra Nalum i Sandefjord, besøkt Anne Franks hus og ruslet langs kanalene i Amsterdam. Vi har sett storker og drukket Riesling i Alsace.

Spist verdens beste blåskjell i Honfleur og vært på casino i Deauville. Sett spor av annen verdenskrig og drukket Calavados i Normandie. Latt krigens forferdelighet synke inn i oss i rekken av mer enn 9000 hvite kors på den amerikanske kirkegården ved Omaha Beach.

Med en 10-åring som har Gunnar "Kjakan" Sønsteby som forbilde og en sterk interesse for 2. verdenskrig har opplevelsense vært mange. Sommerens Frankrike og Provencetur ble lagt via Normandie hvor vi "gjenopplevde" D-dagen og de alliertes invasjon.

Vi har bodd i tårnværelse på gammelt gårdshotell med sjarm ,vi har myket opp frosne kropper på lekkert Spa-hotell. Spist på lekre restauranter og små skakke veikroer.

Vi har nytt livet i Provence. Spist fransk lunsj med norske venner og norsk middag med franske venner. Drukket mojitos med spanske gjester og aperitif med franske naboer.

Hatt hyggelig feriebesøk av kokekyndige små og store venner fra andre land. Som har delt kjøkkenets og bordets gleder med vertskapet. Spist lekker mat på landsbyens "michelin"restaurant, spist mat med smak på landsbyens pastarestaurant.

Vi har snorklet i det blå, blå havet ved Carry, padlet lydløst i naturskjønne omgivelser på vakre Sorgues. Små og store har gjort fine funn på lokale loppemarkeder, noen har tapt i boules, noen har vunnet.

Vi har drukket morgenkaffe på landsbyens hyggelige kafè, spist lunsj i Aix-en-Provence, middag i Marseille. Og hatt vårt årlige besøk på teaterfestivalen i Avignon hvor gateshow og gjøglere, trubadurer og sjonglører underholder tusenvis av flanerende turister.

Aprikoser har blitt høstet, hagens fikener er syltet. Slakteren og ostemannen har blitt flittig besøkt. Vi har handlet på lokale markeder og i fiskebilen som kommer hver torsdag klokken 10. Kjøpt vin i Rhonedalen og likør fra omegnen.Vi har hatt planer om grytidlige tennisturneringer........og lange fotturer i Luberonfjellen......Vi har ligget og lest i hengekøyen under oliventreet.

Og vi har nydt svalende fruktsupper i skyggen av det store morelltreet. Denne er fin å ha stående i kjøleskapet så kan man forsyne seg litt nå og da når dagen blir varm.......For det er jo lov å håpe på en Indian summer i Norge......

SVALENDE SUPPE FOR VARME DAGER
2 deler hvitvin
1 del vann
Sukker etter smak og behag
Frisk mynte
Moreller
Kok opp hvitvin, vann og sukker. La koke inn litt.
Skru av varmen og ha i frisk mynte. La blandingen stå og trekke litt, ikke ha for mye mynte i, det er bedre å la den trekke lenger. Fjern mynten. Myntesmaken blir mer fremtredende når suppen avkjøles.
Fjern steinene fra morellen, legg morellene i laken og sett suppen i kjøleskapet.
Du kan alternativt erstatte morellene med biter av fersken eller nektarin. Og vente på en solvarm ettesommerdag.

12 kommentarer:

Kjersti sa...

Hei! Må bare si at jeg har lest bloggen din en stund og den er superfin. Liker det frankofile temaet ditt! Veldig inspirerende. Moreller er kjempegodt, morsomt med oppskrifter på hvordan de kan brukes annet enn som snacks. Jeg la ut en oppskrift på marmelade med plommer og moreller til ost på bloggen min igår. Velkommen til å ta en titt, og bli gjerne med i giweawayen som jeg har gående. :-D Hilsen Kjersti

pepperkverna sa...

Hei Kjersti, og tusen takk for hyggelig hilsen. Ja,jeg er nok en lille smule frankofil.....Plomme/morell marmelade til ost høres nam ut! Hege

Stine sa...

Endelig er du tilbake! Har vært innom her noen ganger nå i August, holdt nesten på å etterlyse deg!
:)
Høres ut som en fantastisk ferie du har hatt!! Får veldig så lyst på en sånn normandietur jeg da... husker en sånn tur fra jeg var liten og var der med foreldrene mine... gode minner!
Godt at du er tilbake!!

pepperkverna sa...

Hei Stine, så fantastisk hyggelig hilsen da! Det var noe å komme hjem til det! Ferien var flott, og Normandie er absolutt verdt et besøk. Frodigheten, strendene med den store tidevannsforskjellen , og ikke minst områdets historie gjør dette til et flott reisemål. Og så all den gode maten da! Ta en tur......Hege

pepperkverna sa...

Hei Stine, så fantastisk hyggelig hilsen da! Det var noe å komme hjem til det! Ferien var flott, og Normandie er absolutt verdt et besøk. Frodigheten, strendene med den store tidevannsforskjellen , og ikke minst områdets historie gjør dette til et flott reisemål. Og så all den gode maten da! Ta en tur......Hege

Mat på Bordet sa...

Høres ut som om du har hatt en fantastisk ferie - velkommen tilbake! Gleder meg å lese dine innlegg!

Kjersti til hverdags sa...

Så hyggelig at du er tilbake, har savnet dine fantastiske oppskrifter!

pepperkverna sa...

Hei Ina, ferien var som ferier burde...Flott! Takk for hyggelig hilsen! Hege

pepperkverna sa...

Tusen takk for det Kjersti! Hege

Veronika sa...

virker som at du har hatt en fantastisk ferie! Må innrømme at jeg har tittet innom her noen ganger i sommer i håp om å se nye blogginnlegg, så jeg ble glad når jeg så at du er tilbake:) Gleder meg til å følge med videre.

pepperkverna sa...

Hei Veronika, og tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding1 Ikke så dårlig å komme hjem fra en fantastisk ferie, nåe man får så mange hyggelige hilsener! GOd helg til deg og dine! Hege

Smake sa...

Åh så fint!! Vart heilt salig her eg sat og las! For ein flott ferie de har hatt!

Blog Widget by LinkWithin