En opplevelse i farger, dufter og lyder. Det ropes, det smakes det velges og diskuteres.
Tapenademannen er på plass. Med rause smaksprøver og gode anbefalinger.
Prøv litt deilig hjemmelaget kaviar av soltørkede tomat, hvitløk og olje. Mikses i hurtigmikser og er fantastisk til fisk, kjøtt og pasta.
Ost med mye smak. Pasteurisert og upasteurisert. Geit og kumelksost. Fra Normandie, fra Jura og Comtè. Fra Pyreneene og Provence. Her er noe for enhver smak.Fersk høstsopp. Stekt i olje, med hakket hvitløk og persille og servert på en skive godt landbrød. Mmmmm.....
Paprika som smaker og synes. Uunværlig i ratatouille.Og lokale produsenter selger det de har.Gode. saftige artisjokker. Som kokes i hvitvin, med bacon, hvitløk, løk og persille.
En tur på det ukentlige marked i Provence er en sterk opplevelse for øyne, gane og sjel.
7 kommentarer:
Ja, det var en sterk opplevelse for oss som ikke var fysisk tilstede også. Du verden så herlig en tur. Syntes jeg kjenner luktene, stemningen og iveren. Hver gang vi er i utlandet, så bruker jeg og sambo mest tid i matvarehusene og eventuelt på de markedene vi snubler over. Sånn er det bare når man er genuint opptatt av mat og hva man kan putte i munnen. Vi er jo livredde for å gå glipp av noe godt!
Takk for et flott innlegg.
Klem fra Marit
Hei!
Flotte bilder fra marked i Provence!
Fin blogg du har! Men har lagt merke til en ting - noen av linkene virker ikke under "Linker om mat". De er lagt inn med for lang url. Ta en titt, så ser du fort hva som er feilen. Det er jeg som lager guidene om mat på SOL, så takk for at du linker dit, det ble jeg veldig glad for!
Hilsen Cecilie
Hei Marit,
Takk for hyggelig tilbakemelding. Vi synes og matjakt er en viktig del av reisen. Lukter, smaker, ogfarger. En sann nytelse å kommet til steder hvor utvalget er stort og ferskt. I "vårt" nabolag i Provence er det et veritablert spisskammers. Tenk deg en tidlig vårdag,i februar, solen skinner vakkert i oliventrærnes gråtoner, mandeltrærne står i full blomst, og inn fra jordene kommer det helt nyplukket asparges. Pakket i våte striesekker for at de skal være så saftige som mulig......En glede å leve lenge på!
Til Cecilie,
Takk for hilsen, og for hjelp! Har nok gått litt fort, men nå håper jeg det er ok. Og SOL er en kjempefin side å finne frem til gode matsteder på! Du gjør en flott jobb!
Hege
Ja, det var riktige inspirasjonsbilder, som gir en lyst til å reise dit:) Spennende!!
-og lekre bilder, som fikk fart på ganen;)
Til Villa Luftslottet, ja det er mye inspirasjon å hente i Provence. Hege
love it...
herlig, herlig , herlig....
hvilken by er det i??
Hei Magny,
Bildene er tatt delvis i Aix-en-Provence, hvor det er et fantastisk marked tirsdag, torsdag og lørdag, og i nabobyen vår -Lourmarin. Der er det et flott marked på fredager. Se også hjemmesidene våre www.ordsmia.no , der finner du mye stoff om dette fantastiske hjørne av verden. Hege
Legg inn en kommentar