Blogglisten

tirsdag 28. oktober 2008

Hurtigmat for folk på farten

Du kjenner problemet?

Det må gå fort. Veldig fort. Middagen må være ferdig NÅ! Det skal lages, det skal spises. Og så skal det rases av gårde til øvelse, trening eller hva det nå er….

Og så skal det jo helst være godt og ikke helt usunt heller. Og hva gjør man da! Da er laksen er redningen.


Jeg har promotert Salmalaksen før, og jeg gjør det gjerne igjen. Den er flott. Og smaker godt for store og små. Ta med litt nøtter og grønnsaker, og du får mye godt stoff. Og veldig barnevennlig mat.

Når denne ultraraske middagen står på menyen går fisk ned på høykant, også hos kresne skolegutter. Jeg bruker en sitronolje fra Oliviers & co, men den kan sikkert lages selv. Litt presset sitronjuice rørt inn i en god olivenolje gjør sikkert nytten.


LAKS MED NØTT
Laks
Sitronolje
Frisk basilikum eller timian
Gulrøtter
Eple
Usaltede pistasienøtter
Salt og pepper


Skjær laksen i store terninger, 6x6 cm. Ha i ildfast form. Hakk urtene grovt, og bland i laksen sammen med sitronolje. Salte og pepre. Stek i varm ovn, 225 grader i 8-10 minutter. Imens skrelles og rives gulrøtter og epler. Bland og ha over grovt hakkede pistasienøtter. Og server!

10 kommentarer:

Kari sa...

Hei! Første gang jeg er innom bloggen din, men jeg kommer nok snart igjen. :-) Sitronoljen fra Oliviers & co kan virkelig anbefales. Bruker den også til vanlig salat. Veldig godt på sommeren. Hilsen fra Kari

Erling's Mat sa...

Hei
du har en kjempe bra side!
jeg er ofte innom og leser dine innlegg.
hilsen Erling

hvorfor ikke... sa...

Sundt....også sååå godt!
Elsker fisk!

Monica sa...

Dette skal jeg prøve. Vi er veldig glad i laks, men har ikke prøvd denne varianten:)

Kort og Søm sa...

Hei, det så da godt ut!! :o)

Ida sa...

Mmmm.. skulle egentlig ha laks i dag - men så ble det lapskaus ;-) Denne oppskriften kan definitivt benytte meg av imorgen! Elsker laks - men er litt lei av den vanlig ovnsbakte med sitronpepper :-)

Takk for nydelig oppskrift :)

Klem

pepperkverna sa...

Tusen takk til dere alle, blir veldig glad for hyggelige kommentarer. Hege

Ragnhild sa...

Takk for at du la igjenn hyggerlig melding på bloggen min, slik at jeg oppdaget din. Siden jeg bruker all min kreativitet i verkstedet mitt og tenker nesten ikke på mat, så er det så fint at andre gjøre det, og deler sine gode oppskrifter med meg;) Den laksen så bare kjempegod ut.
Nå blir det laks til middag.
Hilsen Ragnhild

Mormors Have sa...

Jeg skal lage laks (Salma)i morgen, og handlekurven ble inspirert av denne oppskriften. Jeg tenkte å lage råkostsalat av gulrot, kålrabi, sellerirot og grønne epler, samt litt creme fraish og revet sitron.. Jeg har kjøpt inn nøttene også;)

Kommer også til å ha salte poteter til.

Men så har jeg en fennikel liggende. Jeg har aldri brukt det før...Har du noen tips?

pepperkverna sa...

Hei Mormors Have,

Og takk for hyggelig kommentar. Morgendagens meny høres deilig ut! Den råkosten skal jeg prøve. Jeg bruker ofte fennikel rå i salat. Helt tynnskåret, sammen med båter av gode tomater, litt balsamico og parmesan som er høvlet over. Enkel,litt anderledes og god smak. Ellers er fennikel god både i supper (er viktig ingrediens i fransk fiskesuppe) og grønsaksblandinger. Alternativt koker du den ganske mør i lettsaltet vann tilsatt litt presset sitronsaft, deler den i to og har i en ildfastform, pensler med olje, har god tmed reven parmesan over og så topper med noen smørklatter. Gratiner, tli osten er sprø og gyllen og fennikelen gjenomvarm. Kos deg med laksen! Hege

Blog Widget by LinkWithin