Blogglisten

fredag 24. oktober 2008

Har du hundre tusen plommer...

Hos oss er det daglig etterspørsel etter dessert. Så snart vi sitter benket rundt middagsbordet er spørsmålet der. Hva er det til dessert i dag?

Og dessert er blitt en fast del av vårt middagsmåltid. Ikke som belønning for å spise opp maten sin, men for for å skape matglede. Som regel går det i frukt eller bær i ukedagene, sunt, godt og enkelt. Men, noen dager, når tiden stekker til, lager vi en vri på fruktdesserten. Så i går ble det……

PLOMMEDESSERT

750 g plommer, faste
60 g sukker

Lokk
180 g mel
1 ts bakepulver
60 g sukker
125 g smør i terninger
1 egg
1 ¼ dl melk
Melis til pynt

Del hver plomme i 4 og ta ut stenen. Band plommer og 60 g sukker i en kjele, tilsett 1 ss vann, og kok på svak varme i 5 minutter, eller til plommene begynner å bli myk. Ha plommeblandingen i en smurt ildfast form. Bruk en form på 2 l.

Sikt mel i en bolle, tilsett bakepulver og sukker og bland. Kna inn smøret til det blir en smulet masse. Bland egg og melk, pisk sammen og rør inn i meleblandingen. Ha store skjeer av blandingen over plommene. Stek på 180 grader i 30-40 minutter til deigen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl noe, sikt over melis og server lunken.

13 kommentarer:

Tiril sa...

Nammm alt du viser er bare så innbydene , metter meg med bildene, herlig innlegg tidligere fra provanse, reiser og en del nedover, har gode venner som har en praktfull bolig i Les Mazes, en nytelse å være der.Drar mye rundt på marked, da serlig antikmarked, har kjøpt masse unyttige ting der hihi.
Håper du får en fin helg, gleder meg alt til neste innlegg.

Jill sa...

Jeg er sååå glad for å ha funnet bloggen din med ALLE de deilige oppskriftene :-)
Ha en fin helg!

pepperkverna sa...

Jill og tiril, tusen takk for hyggelige hilsener, og god helg til dere. Hege

Husmora sa...

Hei, hei. Tusen takk for kommentar i bloggen min. Og takk for påminnelsen, jeg skal huske å nyte i fulle drag - HVER ENESTE DAG. Plutselig en dag er jo den lille oppdageren og utforskeren borte fordi han har blitt stor. Snufs.
OG FOR EN FIN BLOGG DU HAR!
Dette trengte jeg, en blogg med masse mattips OG oppskrifter.
Jeg er så matlei, lei å spise lei å lage. Nå fikk jeg plutselig lyst til å teste det meste.
Tusen takk. Bloggen din er herved lagret på favoritter.
Ha en strålende helg.

Ida sa...

Det ligger en liten sak på bloggen min til deg :-)

Ha en fortsatt strålende fin helg!

Klem fra Ida

pepperkverna sa...

Til husmora, tusent takk for hyggelig hilsen

Og Ida, dette var veldig hyggelig!
Hege

Smilla sa...

For en deilig og inspirerende blogg om mat. Hit kommer jeg gjerne igjen. :)

Kathleen sa...

Dessert må være lov :)

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,
dette så snadder ut!
Så bra at du likte Romanesco-innlegget mitt :0)
Ønsker deg en hærlig søndag!
Hva skal du ha til middag i dag da mon tro...?
Kjerstiklem

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hei Hege
Kjempe fint med ideer til hva man gjør med plommer.Jeg har også et plommetre som kan by på utfordringer.
Tusen takk for kjempehyggelig kommentar jeg fikk på bloggen min, den varmer virkelig...
Du må fortsatt ha en god søndag!
Klem...Ellen

Norske blogger sa...

Hei! Har du lyst til å legge deg til Norske Blogger, er du hjertelig velkommen til det.

Mia sa...

Takk for hyggelig melding på min blogg!!! :)
Jeg har vært utrolig dårlig på blogging en lang periode nå,men skal skjerpe meg nå snart!
Og jeg fikk jo virkelig vann i munnen av å besøke bloggen din.Fantastisk!!!!!!!!!!!
Her kommer jeg til å titte innom ofte!Jeg elsker mat!!!
Ha en fantastisk dag!! :)

pepperkverna sa...

Tusen takk til alle for inspirerende kommentarer. Hege

Blog Widget by LinkWithin