Blogglisten

søndag 12. oktober 2008

En glad laks

Her i huset har vi forelsket oss i Salma-laksen. Den er god, ikke så fet og veldig delikat. Kan brukes rett fra pakken til både til sushi og ceviche, råmarinert laks. Til og med B. på 8 er superfornøyd når godlaksen står på bordet.

Når du etter hvert også finner den lett tilgjengelig i en del supermarkeder, er det desto bedre. Vi er jo ikke alltid bortskjemt med fersk fisk fra de fiskediskene.


Så en pakke Salma-laks er ofte med i handlekurven på fredag. Og ender som regel som forrett i løpet av helgen. Fredag sto denne enkle, men akk så deilige forretten på menyen. Ideen er hentet fra Rune Pals og Christer Berens kokebok ”Helt chef”. Den er superenkel og veldig grei også når du ber til selskap. Og aller helst med et glass god hvitvin. Fredag valgte vi en god Sancerre som passet veldig bra til.

Til 4 trenger du

Ca 500 g fersk laksefilet, prøv Salma!
1 sitron
1 dl fløte
1 bunt gressløk, finhakket.
Litt blandet salat
1 boks rød lodderogn,eller lakserogn hvis du foretrekker
Sitron til pynt
Salt, nykvernet hvit pepper
Litt sitronolje (olivier &co har en god en)

Press sitronen og bland saften med fløten. La stå kaldt minst en times tid, gjerne lenger. Fløten vil tykne. Skjær laksen i så tynne skiver du klarer og legg på tallerken, ha over litt salt og nykvernet hvit pepper. Legg på tallerkener og fordel sausen over. Jeg pleier å la dette stå kaldt en liten stund, slik at sausen trekker litt inn i fisken. Ha over finhakket gressløk og noen småskjeer med lodderogn. Legg på litt blandet salat i midten, og drypp over noen dråper sitronolje.

4 kommentarer:

Heidi sa...

Takk for koselig besøk på bloggen min :)
Her var det myyye god mat du. Denne fiskeretten så og hørtes bare kjempegod ut. Spørs om vi ikke må prøve det en gang. Takk for tipset :)

Ha en fin dag !

:-)

Tiril sa...

For en kjekk blogg, masse flotte bilder og ikke minst oppskrifter, jeg må få lenke deg, så jeg finner deg igjen,

pepperkverna sa...

Hei begge to,
Takk for hyggelige kommentarer. Hege

Anonym sa...

Hei Hei. Kjempe hyggelig at du setter pris på SALMA. Oppskriften din er virkelig god. Jeg har nettopp kommet hjem fra Lyon og tror du ikke man finner SALMA på Paul Bocuse sine restauranter der og. God grunn til å ta en tur.

Blog Widget by LinkWithin