Under kjøkkenbordet ligger en eim av cognac, der står flaskene fra barskapet. På soverommet står burgunder og rieslingglassene vakkert stablet på den gamle mahognykommoden. Under sengen klirrer det i tallerkner og fat. Barnerommet har for øyeblikket mye til felles med at antikvariat, og kjøkkenvinduet er som utstillingen i en lampeforretning.
Så, i går var matlagingslysten helt i bånn. Men litt enkel kveldskos ble det. Med deilige plommer og ost fra Telemark Håndverksosteri, hvor gamle ystetradisjoner har gjennoppstått, med internasjonal vri.
Plommer bringer alltid gode barndomsminner. Det er en av disse litt glemte sortene, akkurat som stikkelsbær og solbær. Som får fram tanken på frukttrær, fine sensommerdager i store haver og en veldig snill mormor. Som får meg til å ønske at jeg hadde en stor have med alle de glemte frukters trær...
(PS: Alt kaoset betaler seg, vi har funnet praktfulle tak med stukkatur og rosett under all isolasjon og plater. DS.)
Blå med fiken og kryddersyltede plommer.
1 stor Blå ost
Ferske fiken
Plommer
Sukker
Vann
Frø fra vaniljestang
Nellikspiker.
Del plommene i to og fjern stenen. Skjær hver halvdel i båter. Kok opp like deler sukker og vann, sammen med krydderier, bruk 1-2 nellikspiker pr dl vann, husk at nellik gir sterk smak. Ha i plommen og la trekke på svak varme noen minutter. Ta av platen og avkjøl i kjelen.
1 stor Blå ost
Ferske fiken
Plommer
Sukker
Vann
Frø fra vaniljestang
Nellikspiker.
Del plommene i to og fjern stenen. Skjær hver halvdel i båter. Kok opp like deler sukker og vann, sammen med krydderier, bruk 1-2 nellikspiker pr dl vann, husk at nellik gir sterk smak. Ha i plommen og la trekke på svak varme noen minutter. Ta av platen og avkjøl i kjelen.
15 kommentarer:
Hei!
Jeg skjønner at du midt oppe i et oppussingsprosjekt og da ser alt som er ferdig ut deilig....
Men dere vet å kose dere midt oppe alt. Ost. fiken og plommer...mmmmmm.
Lykke til videre!
I´m watching U!
Aina.
Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg .. :o)
Gjett om jeg fikk litt problemer med å takle at jeg skal ha tomatsuppe a'la Toro i dag - etter å ha lest bloggen din .. *sukk*
Tennene løper i vann og jeg ble sååå sulten .. går det an å være så flink til å lage mat .. :o)
Likte bildene dine fra Provence .. så mye lekkert å se og regner med det var mye lekkert å smake også :o)
Tror jeg må tilbake hit .. min link til Frankrike liksom :o)
Ha en flott onsdag - klem fra meg!
Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg.
Å så lekker mat!!
Lykke til i oppussinga, og ha en fortsatt fin onsdag kveld:)
Klem fra Kate:)
Hei.
Takk for kommentar inne hos meg.
Oi, her var det mye gode oppskrifter.
Hilsen fra Agathe si sie =)
Ingenting er vel som eit plommetre i hagen!Hermetiske plommer med vispa fløyte og vaniljekrem er den aller beste desserten eg veit!!
Men det er eit styr å bu oppi oppussing,det er sannt og visst...skjønnar godt at det ikkje innbyr til dei store kokkeleringar..
Du får trøsta deg med "skatten" de fann under takplatene,for det må jo vera heilt fabelaktig å finna!
Ha ein fin kveld vidare.
Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg :)
Du har en flott blogg og jeg kommer snart tilbake ;)
Ha en fin dag
Klem,Kari
Hei og takk for et hyggelig besøk. Jammen har du en herlig blogg, og jeg er sååå sulten nå! Har egentlig ikke spist frokost enda (klokken er snart 12, snart lunch...) men tok noen smaksprøver på veien da jeg handlet inn netopp. Nå skal jeg bake brownies!! Herlig marked i Provence, men jeg har vært på slike digre i Paris flere ganger, jeg. Men favoritten er markedet i Barcelona, anbefales!!! Vi sees.
Hei,
Så bra at du var inne hos meg og la igjen en kommentar - så jeg fant denne bloggen! Elsker gode oppskrifter og her er det visst mange av dem :)
Kommer def. tilbake.
Flott blogg - hilsen Solveig
Tiltross for at dere pusser opp finner du tid til å lage litt ektra:)
Og etter å ha rullet meg nedover innleggene her,så kjenner jeg magen rumle:) Så lekkert og så mange godt tips:) Kommer nok tilbake hit ja Hege:)
Ha en fin kveld i opp-pussings rotet ditt:) Eva
Nam! Dette fristet veldig... ost frister alltid... og med slike tryllekunster som du driver med blir det jo aldelse nydelig:)
Klem hege
Nam! Ost er alltid herlig - og med dine tryllekunster blir det nok ubeskrivelig:) Herlig!
Klem Hege
Hei:)
Litt av et oppussings prosjekt du er i nå da! Men det blir godt å bli ferdig da:)
Mm, så veldig godt ut det med de plommene! Flink med mat du ser jeg, *beundrer*
God kveld:)
Hei
Jeg takker så mye for at du har lagt min side inn på din blogg. Jeg er "innom" siden din ofte og du har veldig mye bra innlegg om mat. Det er mye spennende å lese!
Erling
Hei.. innom for å ønske deg god helg:) Krydder syltede plommer og ost!! Så nydelig det høres ut, ..virkelig fristende å teste ut. Så flink du er!
Klem Josefine
Tusen takk til alle for hyggelige kommentarer. Veldig koselig å få så mye fin tilbakemelding! Hege
Legg inn en kommentar