Fremdeles kan man få årets ferske lammekjøtt. De siste par årene har jeg funnet lamme-entrecote i butikkene. Et mørt og delikat stykke, godt med smak og raskt å tilberede. Helt supert for en fredagsmiddag.
I dag skal det få følge av risotto, med masse smak. Forleden prøvde jeg en variant med chili og valnøtter. Som vi ble riktig så fornøyde med. Så den tåler en reprise. Og så skal det hele toppes med en persille/hvitløksolje. Kvelden blir full av smak når menyen omfatter både:
LAM, RISOTTO, NØTT og CHILI
1 lamme-entrecote
Salt og nykvernet sort pepper
Smør og olje
Blandet salat
Valnøttolje
Valnøtt til pynt
Persilleolje:
10 stilker bladpersille
1 stort fedd hvitløk
1/2 dl olje
Noen korn av fingersalt
Risotto:
120 g arboriris
1/2-1 dl hvitvin
Ca 1/2 l kyllingkraft
Finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
50 g revet parmesanost
Finhakket rød chili
Hakkede valnøtter
2 ss meierismør
Salt og pepper
Begynn med persilleoljen. Plukk bladene av stilkene og forvell persillebladene til de mykner, sammen med hvitløken som skal være skjært i tynne skiver. Hell av og renn godt av. Miks i hurtigmikser med 1/2 dl olje og noen korn av fingersalt.
Lag risottoen som beskrevet her. Rør i hakket chili før du har i smør og parmesan. De hakkede valnøttene has i ved servering, da beholder de den "crispy" konsistensen.
Salt og pepre lamme-entrecoten og stek i en blanding av olje og smør, den stekes omtrent som filet. Avhengig av av størrelse, 3-4-5 minutter på hver side, og så får den hvile noen minutter før den deles opp.
Del lamme-entrecoten i skiver. Legg opp risotto med en salat som er vendt i valnøttolje på toppen, drypp over litt persilleolje.
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 2 dager siden
1 kommentar:
Bare et ord å si, Nam!
Kan det bli bedre enn lam
Legg inn en kommentar