Hodet ble lagt i bløt, fisken dampet på rist og chilien hakket og hakket igjen. Den skulle rekke både til fisk og små følgebrød. Som ble bakt med chili og timian. Hadde det vært frisk dill i huset hadde nok det vært førstevalget. Men, man tager hva man haver......
Og jammen så havde man et glass champagne og. Og med litt stasj, chili og champagne kan selv den kjedeligste lille halestump bli en liten fest for to.
1 bit laks
Mykt meierismør
1/2 ts lodderogn hvis du har
Saft av lime
Finhakket chili
Salt og nykvernet hvit pepper
Litt blandet grønn salat
En dråpe eller to god sitronolje
Lime og lodderogn til pynt
CHILI OG URTEBRØD
2 små brød
2 1/2 dl mel
4 g tørrgjær
1 1/4 dl vann
Salt
Finhakket chili og friske urter etter smak
Damp laksebiten på rist i kjele over lettsaltet vann. Ikke damp for lenge, den må gjerne være litt rå inni. Avkjøl. Mos med mykt smør til passe blanding. Den skal være litt "grov", bruk gaffel, ikke mikser. Ha i lodderogn, finhakket chili og saft av presset lime etter smak. Og smak til litt fingersalt og nykvernet pepper. La stå og "trekke smak" i kjøleskapet.
Brød:
Bland ingrediensene til deigen og elt sammen. La heve på et lunt sted i 40-50 minutter før du baker ut to små brød. Etterhev mens ovnen varmes opp og stek på grader i 10-12 minutter.
Server lakserilletten med salat vendt i litt sitronolje, urtebrød og et glass boblende champagne.
1 kommentar:
Älskar förrätter som denna! :-)
Legg inn en kommentar