Blogglisten

onsdag 2. november 2011

En skål for hverdagen

Jeg er stor fan av sjokoladedesserter. I helgene serveres tunge, mørke og saftige sjokoladefondanter. Eller mousse. Lett og luftig. Med cognac og karamelliserte nøtter. For eksempel.

Men ikke i hverdagen. Våre hverdagsdesserter består som regel av frukt og bær i en aller annen form. Sunt, godt og fristende. Og så er de raske å lage eller gjort i stand på forhånd. Raskt laget om morgenen eller kvelden før.


Som denne enkle hverdagskålen. Mascarpone eller kesam med honning og lime. Smaker som passer godt til hverandre. Jeg bruker alltid akasiehonning i matlagingen. Den er lett og har en nydelig smak. Min honning kommer fra honningdamen på markedet i Cucuron, "vår landsby i Provence". Og skaper god opplevelse i hverdagen.


EN SKÅL FOR HVERDAGEN


Til 3 porsjoner250 g kesam eller mascarpone
50-60 g akasiehonning
Saft og revet skall av 1 lime
1 ark gelatin

Til pynt;
Friske bær

Litt akasiehonning

Legg gelatinbladet i kaldt vann 5 minutter.

Rør sammen kesam/mascarpone, juice og revet skall av lime og honning. Smak til hvor mye honning du trenger, surheten på lime kan variere.

Kryst vannet ut gelatinen, smelt den i ørlite kokende vann og rør inn i blandingen. Ha røren i porsjonsformer og sett kjølig til det stivner. Pynt med friske bær og en "svirvel" akasiehonning.

1 kommentar:

Sonja sa...

Dette så deilig ut. Jeg voks opp med en dessert i hverdagen. Hver eneste dag var det dessert hos oss. Alt fra saftsupper, frukt,sviskerkompott og puddinger.Men nå er det for det meste på søndager vi koser oss med den sorten.

Blog Widget by LinkWithin