Blogglisten

fredag 7. mai 2010

Norsk fjord møter Middelhavet

Middelhavet kan by på mye flott fisk. Og etterhvert har en del middelhavsfisk også funnet veien til norske fiskedisker. Daurade, rouget og andre varianter ligger på is i disken hos Ica. Til og med hos Brødrene Berggren i Sandefjord, byens flotte fiskemottak og butikk kom jeg over daurade ved siste besøk. Nesten som hos fiskehandleren som hver torsdag kommer til "vår lille landsby" i Provence. Mded bugnende disk og blodfersk fisk.


Når jeg er i Provence elsker jeg å fråtse i alt det Middelhavet kan tilby. Rene skattekammeret av fisk og skalldyr i flotte farger og med god smak. Og fersk, så fersk.Her hjemme går jeg som oftest forbi langtveisfarende fisk. Og over til fersk fisk fra norske fjorder. Det kommer jo mye bra fra norske fjorder og. Og så har ikke fisken reist så langt. Må jo bli fryktelig sliten av den lange svømmeturen stakkars...........Her hjemme holder jeg meg stort sett til lokale fiskesorter. Men jeg lar gjerne rettene få en smak av Middelhav. Som en liten reise. Så i dag får fredagsfisken tilbehør som smaker av sol og varme.

PANNESTEKT LYSING MED SMAK AV MIDDELHAV

Fersk lysing
evt. annen hvit fisk

Poteter
Gode oliven
Tomtes confites
Salt og nykvernet

1/2 dl god olivenolje
3 fedd fersk hvitløk
Frisk Basilikum


Tomates confites lager du som her.

Hakk hvitløken og varm den opp i oljen, la trekke noen minutter uten at det koker. Sil av og ha i grovhakket basilikum. Miks med stavmikser.

Stek fiskefiletene gyldne i litt olje i panne.

Del skrelte poteter i terninger. Stek gyldne og sprø i olje. Rør inn tomater og olivener. Smak til med salt og pepper. Legg opp, topp med fisken og ringle over hvitløk/basilikumolje.

3 kommentarer:

tonenygaard sa...

Nam, nam! Ser og høres fantastisk ut! Ha en deilig helg!! Og tusen takk for hyggelig kommentar! Har sommerstedet ditt vært publisert før?

pepperkverna sa...

Hei Tone, takk for det! "Sommersted" er nok litt overdrevet fjongt for huset vårt i Sandefjord. Det ligger midt i den gamle hvite "trehusbebyggelsen" rett ved sentrum. Og selv om brygga er nær, er det nok bare måkeskrik vi hører i hagen, og ikke bølgeskvulp. Siden vi opprinnelig er fra Sandefjord er det mest til helgebruk, for at den oppvoksende slekt kan bli kjent med resten av familien. Huset er under saaaakte oppussing, og jeg tror vel ikke det er så velegnet for publisering, stort sett møblert etter prinsippet lavest mulig kostnad og iherdig innsats på de lokale loppemarkeder........Men hyggelig er det i det vernede området der, og siden vi er bymennesker passer det oss greit med et gammlet hus i byen. Men badet er knøttlite og har blitt morsomt med den opprinnelig gamle panelen på veggene og sementfliser fra Provence....

Kanskje du heller burde "besøke" oss i Provence......www.ordsmia.no

GOd helg til deg og!
Hege

Dilli sa...

wow! Jeg ble ganske sulten av å se på disse bildene..

Blog Widget by LinkWithin