Blogglisten

søndag 9. mai 2010

Yess!!!

Jeg har klart det! Å lage dessert uten sjokolade. I det siste har jeg laget flere desserter som ikke er basert på sjokolade. Og det er litt av en bragd for en trofast sjokoladeelsker. Men, nå har jeg altså motstått sjokoladen og beveget meg inn å bærenes og fruktens verden.





Jordbær, sitron, epler. Og bringebær. Våren har meldt sin ankomst på husets dessertbord og gledet små og stores ganer med lette og friske desserter.





Sorbet av ymse sorter eller eksotiske frukter i enkel "innpakning". Som denne lette og vårlige moussen med mango og pasjonsfrukt. Her må mangoen være ordentlig fin og moden.




VÅRFARGET MANGOMOUSSE


Til 4 trenger du:






1 spisemoden mango
2 pasjonsfrukter
1/2 lime

1 dl fløte
60 g sukker
2 eggehviter





Skrell mangoen og ta av en kvart del som du skjærer i små terninger.

Miks mango og limejuice til purè med en stavmikser.

Stivpisk eggehvitene med noen korn salt. Når hvitene har stivnet piskes sukkeret gradvis i som til marengs.

Pisk fløten til krem.

Bland egghviter, fløte og mangopurè med lette bevegelser.

Del pasjonsfruktene på midten og ha innholdet i en sil, gni godt slik at du får med all kraften. Rør denne inn i blandingen. Rør inn mangoterningene og la blandingen stå kaldt en times tid før servering.

Spar noen mangoterninger til pynt.

5 kommentarer:

swimzy sa...

Åhh, denne ser nydelig ut:)

Synnøve. sa...

Snålvattnet rinner för fullt.
Veit ikke helt vad man sier på norsk. Men håper du skjönner.
Klems.

Helena S sa...

Vad gott med vår-inspirerad mousse! jag blir sugen! :-)

Heidi sa...

Dette høres ut som noe å ta med seg! Deilig og NAM. Jeg har linket mitt siste innlegg til en av dine oppskrifter :) Det var helt fantastisk det også! http://middaghosdolbakken.blogspot.com/2010/05/tre-retters-middag-med-deilig-tilbehr.html Heidi:)

Janne Marijke sa...

Nå begynner fotografiene dine å bli ordentlig bra, Hege!

Blog Widget by LinkWithin