Jordbær, sitron, epler. Og bringebær. Våren har meldt sin ankomst på husets dessertbord og gledet små og stores ganer med lette og friske desserter.
Sorbet av ymse sorter eller eksotiske frukter i enkel "innpakning". Som denne lette og vårlige moussen med mango og pasjonsfrukt. Her må mangoen være ordentlig fin og moden.
VÅRFARGET MANGOMOUSSE
Til 4 trenger du:
1 spisemoden mango
2 pasjonsfrukter
1/2 lime
1 dl fløte
60 g sukker
2 eggehviter
Skrell mangoen og ta av en kvart del som du skjærer i små terninger.
Miks mango og limejuice til purè med en stavmikser.
Stivpisk eggehvitene med noen korn salt. Når hvitene har stivnet piskes sukkeret gradvis i som til marengs.
Pisk fløten til krem.
Bland egghviter, fløte og mangopurè med lette bevegelser.
Del pasjonsfruktene på midten og ha innholdet i en sil, gni godt slik at du får med all kraften. Rør denne inn i blandingen. Rør inn mangoterningene og la blandingen stå kaldt en times tid før servering.
Spar noen mangoterninger til pynt.
5 kommentarer:
Åhh, denne ser nydelig ut:)
Snålvattnet rinner för fullt.
Veit ikke helt vad man sier på norsk. Men håper du skjönner.
Klems.
Vad gott med vår-inspirerad mousse! jag blir sugen! :-)
Dette høres ut som noe å ta med seg! Deilig og NAM. Jeg har linket mitt siste innlegg til en av dine oppskrifter :) Det var helt fantastisk det også! http://middaghosdolbakken.blogspot.com/2010/05/tre-retters-middag-med-deilig-tilbehr.html Heidi:)
Nå begynner fotografiene dine å bli ordentlig bra, Hege!
Legg inn en kommentar