Nå er den her. Sommeren. Den har endelig kommet. Nå skal den nytes til fulle. I parkene. På stranden. Byen syder av liv. Lettkledde mennesker overalt. På bussen til Huk, på trikken til Frognerparken. Tidlig og sent.
Det er sol,varme og badeliv. Også jordbær. Norske. Røde og søte. På Ica, på Meny, på Rimi, på gatehjørnet. De passer så utrolig godt sammen. Sommeren og jordbærene.
Sommer er å sitte på en benk i parken og spise jordbær rett fra kurven. I haven, under en parasoll, eller gyngende i hengekøyen mens man tankefullt spiser et jordbær eller to.
Sommer er å lage en gammeldags jordbærdessert.
Og da trenger du:
Jordbær
Litt stivpisket krem til pynt
Lag en tradisjonell vaniljesaus:
2 eggeplommer
2 dl fløte
eller blanding av melk og fløte
3 ss sukker
1 vaniljestang
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene i melk/fløteblandingen og kok opp. La vaniljestangen koke med og la trekke noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker sammen. Hell den varme fløte/melkblandingen sakte over mens du pisker hele tiden. Sil blandingen tilbake i kjele og varm opp på svak varme mens du hele tiden rører med en tresleiv. Blandingen skal tykne, men må ikke koke!
Og så, prikken over i-en!
Sjokolade baguetter...
125 g mel
125 g mykt smør
140 g sukker
1 eggeplomme
litt salt
120 g hvit sjokolade
Bland smør og 125 g sukker, sikt inn mel, bland inn salt og eggeplomme. Bland alt sammen til du får en fin smidig deig. La hvile 2 timer i kjøleskap. Kjevel ut deigen og del i små rektangler som du ruller sammen som en sigarett. Legg på en bakepapirkledd plate, dryss over resten av sukkeret og stek i 10-12 minutter på 200 grader. Snu kjeksen etter halv steketid. Avkjøl. Smelt hvit sjokolade i vannbad og dypp kjeksen i. La den sjokoladekledde kjeksen få et lite opphold i kjøleskap før bruk.
Del jordbærene og ha i glass, ha over litt vaniljesaus, topp med litt pisket krem og plant en sjokoladebaguette på toppen!
GOD SOMMER TIL DERE ALLE!
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 2 dager siden
7 kommentarer:
Oi. Slurp. Smatt. Sikle. Så deilig. Takk for oppskrift!
Pludrehanneklem
mmmm....tar med ei skål av dette delige på ettermiddags jobb:) go torsdag
ÅÅåååå jeg ble så sulten. De siste bloggene jeg har besøkt nå har inneholdt mat...så nå står tenna i vann her!
Åh det så godt ut:) OG med hjemmelaga vaniljesaus,det må testes ut:)
This looks really good, tasty and fresh!
Mmm, jordbær er virkelig forbruksvare for meg sommerstid. Denne fristet virkelig - namnamnam!!!
Kjempefine skåler du har!
Til Hanne, ja nå er det fråtsing i gode jordbær.
TLI Strikkeline, gjør det, dette bør nytes både til arbeid og fritid!!
TIl Living White, finn deg noe godt å spise!
TIL Evami. Hjemmelaget vanlijesaus er en favoritt her i huset, den kan brukes til så mye.
To Momonoke Kitchen, yes strawberries are wonderful!
Tli Merete, ja det går unna på jordbærene her hos oss og. Skålene er gode og gamle, og passer fint til små desserter. De er ofte i bruk.
Ha en fin dag alle sammen! Hege
Legg inn en kommentar