1-2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
Noen kvister frisk timian
2 gulrøtter
Det grønne av en purre
2 dl fløte
Evt. safran
Skjellene dampes:Hakk løk, hvitløk og persille. Dette surres blankt i olje/smør. Hell over hvitvinen og kok opp. Ha i blåskjellene. Legg en tallerken opp/ned rett over blåskjellene, dette sikrer jevn varmefordeling. Damp under lokk på sterk varme til skjellene åpner seg. Cirka 3-5 minutter pleier å være bra. Rist på kjelen underveis. Ta skjellene opp av kjelen. Kast de som ikke har åpnet seg.
Suppen lages:Ta opp skjellene og sil av kraften. Rens skjellene. Skjær gulrot og purre i fine strimler og legg i isvann. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr myke i litt smør. Ha i noen kvister frisk timian. Ha i blåskjellkraften og kok inn til det gjenstår cirka halvparten. Dersom du vil ha i safran, lar du safrantrådene trekke litt i kraften eller fløten før du koker den inn. Fjern timiankvistene, og ha i fløten. Kok inn til det tykner noe. Ha gulrot og purrestrimlene i et dørslag og rist godt av. Ha disse over i suppen og kok opp. Ha i blåskjellene og la det hele bli gjennomvarmt. Server rykende varm, med fersk baguette som tilbehør.
7 kommentarer:
Åhhhh dette er det BESTE jeg vet!
nam nam :o)
sv: Takk for det :D
Også må du huske en god vin til ......... så er det ett perfekt måltid.
Mmmmm... Jeg får vann i munnen! Spørs om jeg ikke må handle inn blåskjell i morgen...
Tusen takk til alle for hyggelige kommentarer. Og Morten, du har helt rett. En god hvitvin er vel nesten obligatorisk her! God helg til dere alle! Hege
Blåskjell er noe av det beste jeg spiser. Bare tanken gir meg vann i munn...
Legg inn en kommentar