Vinene er kjøpt inn og ligger på kjøl. Råvarer er klare, bare osten mangler. Den skal kjøpes hos Flaneur/Gyldne bønne. En flott ny ost og delikatessebutikk på Briskeby, med kaffebar som serverer utrolig god kaffe. Så for deg som er på de trakter, stikk innom og prøv!
Lørdagsanden skal få følge av morkler i portvinssaus, smørbakte gulerøtter og plomme/rødløkkompott. Og så en vin fra Chateau-neuf-du-Pape.
Hva mer trengs det? Kanskje noen små smørristede potetkuler.......
AND MED MER
Til 2
Til 2
1 andebryst
Salt og pepper
Litt akasiehonning
Noen gulerøtter
Litt olje
Smeltet smør
Salt og pepper
Hakket persille
Poteter
Smør
Saus:
Noen tørkede morkler
1 sjalottløk
1 1/2 dl portvin
5 dl kalvekraft
Salt og pepper
Kaldt smør i biter
Legg morklene i bløt i varmt vann 30 minutter. Finhakk sjalottløk, la denne surre myk i litt smør, ha over portvin og kok inn til halvparten gjenstår. Ha over kraften og kok inn.
Hakk morklene fint og la trekke i den innkokte sausen. Ved servering varmes sausen opp, rør inn smør i ønsket mengde, og smak til med salt og pepper.
Rut skinnsiden på andebrystet, gni med salt og pepper. Stek med skinnsiden ned. Jeg bruker gjerne jerngryte når jeg steker andebryst, da slipper jeg fettsprut. Tøm ut fettet, og snu andebrystet. Total steketid avhenger av størrelse, men beregn cirka 12-15 minutter. Du kan også steke ferdig i ovn. Helt på slutten av stekingen drypper du over litt honning. Ta opp brystet og la det hvile før du deler det opp.
Del gulrøttene i to på langs, grill de raskt i litt olje i grillpanne eller vanlig stekepanne. Legg i ildfast fat, drypp over litt smeltet smør, salt og pepper og bak i ovn på 200 grader til de er møre, men fremdeles med litt motstand. Rull i hakket persille.
Lag små potetkuler med et pariserjern. Stek gyldne og sprø i smør, salte og pepre.
Server med plomme/rødløkschutney som lunes lett.
Server med plomme/rødløkschutney som lunes lett.
3 kommentarer:
Tack för kommentaren :)
Du har väldigt härliga recept i bloggen, fâr mycket inspiration! Däremot sâ fâr jag varningar av google varje gâng jag försöker gâ in pâ din blogg. Vet inte varför...
Nâväl, det lâter som ni kommer fâ en kulinarisk helg ;)
Enig med Stinis - herlige oppskrifter !
Google kommer også med advarsel hos meg når jeg forsøker å åpne nettsida di. Du burde kanskje sjekke hva som er problemet..
Dette så kjempegodt ut. Jeg vil ellers takke deg for en fantastisk og inspirerende blogg som det er en fryd å lese hver gang!
Hilde:)
Legg inn en kommentar