Brownie kanskje. Åååå, den er jo så god. Eller boller som får kaldheve over natten og leveres skolen rykende ferske 17.mai om morgenen. Eller favoritten, gulrotkake med melisglasur? Valgets kvaler er store.
I mellomtiden skal vi nyte helgens frihet. Lage god mat, stå opp ikke helt grytidlig, sitte lenge lørdag morgen med avisen.
Men først er det fredagskveld med husets yndlingsdessert! Tiramisu elsker vi alle her i huset, dynket og full av smak. Og så er den enkel å lage og bør tilberedes på forhånd, gjerne dagen før. Perfekt for selskapsbruk og kosestunder.
TIRAMISU MED JORDBÆRGLASS
Til 4
Jordbær:
1 dl hvitvin
0,75-1 dl sukker
Jordbær
Kok opp vin og sukker og la koke litt inn. Avkjøl. Del jordbærene i passe biter og la trekke i laken. Er jordbærene sure, gi dem et lite melisdryss før de legges i laken.
Tiramisu
250 g mascarpone
16 fingerkjeks
2 egg, ikke for små
30 g sukker
3 ss mørk kakao eller bakekakao
1 stor kopp espressokaffe,
jeg bruker koffeinfri når barn skal spise
evt. 2 ss cognac, rom, eller likør etter ønske
Skill eggplommer og hvite. Pisk plommer og sukker til en stiv eggedosis. De må være skikkelig stive. Ha i mascarpone og pisk videre. Stivpisk egghvitene med litte grann salt. Bland de stivpiskede eggehvitene inn i mascarpone/eggblandingen. Begynn med en par skjeer. Vær lett på hånden. Slikkepott funker bra.
Bland kaffe og evt. smakstilsetting. Dypp fingerkjeksen en og en raskt i væsken. Ikke la de ligge lenge, de blir fort bløte. Legg først et lag med dyppede fingerkjeks, et lag med egg/mascarponeblandingen, sikt over et tynt lag kakao. Dekk med et nytt lag dyppede fingerkjeks, så mascarponeblandingen og topp med et lag siktet kakao. Oppbevar kjølig til servering. Bør stå minst 6 timer, gjerne natten over.
Ha jordbærene i porsjonsglass, sikt over litt melis, og server sammen med et sjenerøst stykke tiramisu.
12 kommentarer:
ÅÅ det så godt ut. sommer sol og jordbær or italiensk dessert.
Du hadde fått 8/10 poeng fra en av mine italienske venner for den tiramisu-oppskriften. Han ga meg 7/10 for min, så du ligger godt an ;)
Ha en flott 17.mai - jeg kommer sterkere tilbake etter alle disse høytidene. Kanskje til og med med en tiramisu!
JA Morten, livet er jo ikke så verst!?
Til Janne Marijke, WOW, det var litt av en anerkjennelse....Hils din italienske venn og si takk! SÅ har jeg jo også satt til livs noen kilo tiramisu i livet......litt av det har på mystisk vis dessverre festet seg til maven ser det ut som......HMMM, Håper din 17 og blir hyggelig! SKal du feire?
Så fin og inspirerende blogg. Håper det er greit at jeg linker til deg :) Marit
Deilig!
Ønsker deg en feiende flott 17 mai :-)
Klem
TIL Marit, takk for det, og bare hyggelig å bli linket, Og jeg linker gjerne til deg, mye fint hos deg! Hege
TIL lyst på livet, håper din 17. mai og ble fin! Hege
Oi oi, dette må jeg prøve. Så utrolig godt ut og så fristende bilder!
Ingen desserter på min meny denne uka:
http://rachelslekegrind.blogspot.com/2009/05/meny-uke-21.html
Til Rachel, det ser ut som du skla ha en smakfull uke. Jeg lager meg en link til deg jeg......Hege
Måtte inn å snoke på bloggen din ;D Matblogg - det digger jeg!! Må prøve Tiramisu - nam nam:DDD
Så la jeg deg i lista mi:)
Så koselig at du likte matbloggen min. : ) Jeg linker tilbake til deg.. Du har en kjempefin side!
Klem Gry : )
Ja, jeg stemmer for tiramisu, 12 poeng! Er i MGP-modus ennå ;-) Skal jammen prøve meg på din oppskrift
mvh solfrid¤
Legg inn en kommentar