Blogglisten

torsdag 13. november 2008

Kake på fat, kake i tak


Oppussingsprosjektet vårt skrider meget langsomt frem. Hele leiligheten er et komplett kaos, støv og bøss fotfølger oss gjennom rommene, og legger seg hjemmekoselig til rette både her og der.

Det er ikke liflige dufter fra småputrende gryter som ønsker oss velkommen hjem. Nå møtes vi i døra av gassen fra en ti-liters med Jotun Heftgrunn.

Men, sakte begynner vi å se konturene av et ferdig resultat.

Vi bor i en gård fra 1896. Og på et eller annet tidspunkt ble takene senket. I en del gårder i området skjedde dette etter krigen. Da ble mange gamle gipstak ødelagt av rystelsene etter bombingen av et ammunisjonslager i nærområdet. Lenge har nysgjerrigheten om hva som finnes under de senkede tak vokst. Til slutt måtte vi bare undersøke. Og spenningen om hva som ville åpenbare seg under var stor.

Stor var og gleden over å finne vakker gammel stukkatur. Og gipsrosett som var helt intakt.
Takene for øvrig var jo ganske så ødelagt, og det har vært en laaaaang prosess å få satt det i stand, men nå begynner det å nærme seg.

Og nå feirer vi med kake.

200 g mørk sjokolade (70 % kakao)
100 g smør
50 g sukker
2 egg
150 g mel
Blåbær, kakao, sjokolade til pynt.

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Avkjøl litt. Visp egg og sukker hvit og luftig. Rør sjokolade/smørblandingen forsiktig inn, bland melet inn, vær lett på hånden. Hell røren forsiktig over i en 20 cm smurt form. Kan være greit å kle formen med bakepapir i bunnen. Stek 20-25 minutter på 180 grader.

Avkjøl og sikt over kakao, ringle over litt smeltet sjokolade og pynt med blåbær.

8 kommentarer:

Anka sa...

God dag. Takk for koselig kommentar på siden min:) FOR ET TAK!!! Har ønsket meg en sikkelig bløtkake i taket lenge, det er så nydelig i gamle hus/leiligheter med takhøyde på 3 meter. *sukk* Hit kommer jeg igjen!

Pulsatilla/ Hagen på landet sa...

Å for en skatt som dukket opp i taket! Bodde en gang i en sliten leilighet på Torshov. Trekkfullt og kaldt, men med verdens vakreste rosett i taket. Sukk.

Jeg skjønner jeg har bloggifisert bordet mitt litt likevel, de skrekkelige neonrosa flekkene kommer ikke frem. De gjør ikke bordet sjarmerende dessverre... :-)

Kari sa...

Så heldige dere var som hadde et tak med inntakt rose. Mange av leilighetene på Frogner ble også ødelagt den gangen man sprengte tunnel til t-bane/tog.

Magny sa...

ååååhhh...dåååån....
utrolig!!!
ja all grunn til å feire,-men du frister meg med denne kaka....(slurp...)

Kardemomme sa...

Heisann :)Titter inn til deg etter at du la igjen kommentar hos meg..
Ser at du er glad i Frankrike og kunstneren jeg presenterte på bloggen min er jo fransk ;)
Det var en fantastisk stukkatur dere har i taket..Mye slit å restaurere men dere kan glede dere over kunstverket hver dag i fremtiden..Nydelig!!! Så mye herlig mat du har avbildet! herlighet så mange fristelser!! Jeg er også glad i mat med mye smak og har tenkt å legge ut oppskriften min på god potetcurry i dag..Bildet du har tatt på kryddermarkedet i Provence ga meg inspirasjon i masser!! Jeg elsker kryddermarkeder i utlandet..Ha en fortsatt fin dag og så håper jeg det er greit at jeg linker deg!
det kan være vanskelig å finne folk igjen i bloggjungelen :)
Hilsen Kardemomme :)

Aud Jorunn sa...

Nydelig tak... herlighet så heldig du er. Ikke rart at dere feirer med kake :)

Lyst på livet sa...

Fy fillern! Gård fra 1896! Den skulle jeg likt og sett ja! Så vakker stukkatur dere fant frem til og så bra dere tar vare på det som er. Dette liker jeg!

Egentlig kom jeg innom for å finne inspirasjon til mat til helgen og jammen fant jeg det også :-)
Nyt fræddan :-)

Klem Torunn

pepperkverna sa...

Takk til dere alle for hyggelige hilsener. OG god helg til dere og.

Ttil kardemomme; gleder meg til potetcurry, høres spennende ut. Og veldig hyggelig å bli linket! HEGE

Blog Widget by LinkWithin