Blogglisten

tirsdag 11. november 2008

Sterke saker på menyen

Hvilken dato er det i dag?

Hver dag har vi våknet til det samme spørsmålet. Og endelig var dagen der. 5. november. En kjent merkedag for heltedyrkere. Som B. på 8. Han har ventet og ventet.

Og endelig kom den. Indiana Jones og krystallhodeskallenes rike. På dvd. I butikken. Og hjem til oss. Onsdag var dagen. Da skulle den store helten Indy igjen ordne opp med skurker og gravrøvere. Svinge pisken, krype, løpe, hoppe og kjøre som en gal gjennom jungelen. Trosse alle farer, sjarmere vakre kvinner og til slutt vinne over de onde.

Så onsdag var det kinomiddag for hele familien. Og en kinomiddag må være enkel å spise. Med mye smak for å matche spenningen. Og hva er vel bedre enn suppe i sådan stund?


Soupe à la Indy

Kjøtt i terninger
Hakket løk
Hakket hvitløk
Rød paprika
Poteter
Sambal olek (Chilipasta)
Tomatpure
Oksekraft
Salt og pepper

Revet parmesan til servering.


Salte og pepre kjøttet. Jeg bruker ofte entrecote, det er mørt og trenger kort koketid. Men man kan gjerne bruke annet kjøtt, bare juster koketid.

Paprika og potet kuttes i terninger. Brun kjøttet i en gryte, sammen med løk. Ha i hvitløk, men ikke la hvitløken bli brent, da blir den bitter. Ha i paprika og potetterninger. La surre tre-fire minutter. Ha i tomatpure og la steke med et par minutter. Rør inn sambal olek etter smak. Jeg har bare litt i gryta, av hensyn til barnemager. Setter sambal olek på bordet, så kan all lage det trøkk de ønsker på suppa. Ha i kraft og la suppen trekke til kjøttet er mørt.

3 kommentarer:

janne marijke sa...

Ah, jeg elsker sambal. Det er noe med sambal som gjør det så mye bedre enn bare hakket chili. Men består ikke sambal utelukkende av hakket chili egentlig (og kanskje litt salt)?

Soup a la Indy, hehehe. Koselig innlegg!

Guttemamma sa...

Så koselig hilsen fra deg,takk! Matbloggere finnes visst også ja, nå har jeg oppdaget en ny verden til inspirasjon!!! Den pastaretten du har laget under her ser lekker ut!! Hilsen Anette

chatrine sa...

Heihei!
Hver gang jeg er inne å titter i din blogg, så blir jeg rå-sulten...hmmm, lurer på hvorfor det;)

Jeg er av den typen som ikke liker å lage mat, men jeg ser jo at jeg MÅ begynne å bli det!
Begynner å bli passe lei gryteretter og pizza;)

Hærlig mat du lager!!!!!
Ha en koselig kveld!
Klem fra chatrine:)

Blog Widget by LinkWithin