skip to main |
skip to sidebar
Høstens grøde.
Det bugner i trærne. Røde, gule, sure og søte. Eplene er her. Hos Meny, hos Ica og hos grønsakshandelen på hjørnet. I kasser og kurver ligger de ferske, fargerike og fristende. Er du så heldig å ha epletrær i hagen, eller en bestemor med et gammelt tre som bare venter på å bli plukket, er lykken nær. Å plukke frukt fra treet er et lite stykke hverdagsluksus.
Hos oss er eplekake en hyppig gjenganger på denne tiden. Og vi prøver stadig nye varianter.
Epleterte, tarte tatin, kake med eplemos, kake med stekte epler. Men det er den gode gamle oppskriften fra tante som er og blir favoritten.
Og som bare måtte på bordet søndag ettermiddag.En helt vanlig eplekake.
3 egg
3 ½ dl sukker
165 g smeltet smør
1 ½ dl melk
4 ½ dl hvetemel
Eper,kanel,sukker,mandelflak
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn mel, melk og smeltet smør, rør forsiktig sammen.
Skrll og del eplene. Ha bitene i en pose og ha i sukker og kanel etter smak. Bland om. Eller ganske enkelt dryss over sukker og kanel mens eplene ligger på fjela. Ha deigen i smurt kakeform, og legg i eplene. Noen eplebiter kan dyttes litt ned i røren.
Dryss over litt sukker, kanel og mandelflak.
Stek på 200 grader i 30-40 minutter. Server lunken, gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis til.
2 kommentarer:
Hei
Jeg laget eplemuffins av denne oppskriften i går! Veldig gode. Men har du glemt bakepulver? Jeg tilsatte en teskje bakepulver. Men interessant å høre om det ikke skal være det i kaken.
Hei du,
Jeg pleier faktisk ikke å bruke bakepulver i denne eplekaken. Blir igrunnen helt grei uten. Hege
Legg inn en kommentar