I dag blir det en av mine franske yndlingsdesserter. Sjokolademarquis. Mørk og søt. Gjerne smakssatt med cognac eller whisky. Bare en liten touch. Servert med "creme anglaise" eller vaniljesaus på godt norsk. Og med en skikkelig god vaniljeis til. Og så toppet med karamelliserte nøtter.
Slike mørke tanker er verdens beste medisin mot andre mørke tanker........Bare prøv!
HELGENS MØRKE GLEDE
250 gram mørk sjokolade
170 g usaltet smør
150 g sukker
5 egg
Evt smakstilsetning, cognac, likør eller gjerne whisky
Smelt sjokoladen sammen med smøret over vannbad. Bland sammen.
Skill eggeplommer og hviter. Pisk eggeplommer til skum med 100 g sukker. Stivpisk eggehvitene og tilsett resten av sukkeret etterhvert.
Bland sammen alt med lette bevegelser. Ha blandingen i en passende form og sett kaldt. Det kan være lurt å sette formen i fryseren en liten stund før servering, da blir den lettere å skjære.
CREME ANGLAISE
CREME ANGLAISE
2 eggeplommer
2 dl melk
3 ss sukker
1 vaniljestang
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene i melken og kok opp på svak varme. La vaniljestangen koke med og la trekke noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker sammen. Hell den varme fløte/melkblandingen sakte over mens du pisker hele tiden.
Sil blandingen tilbake i kjele og varm opp på svak varme mens du hele tiden rører med en tresleiv. Blandingen skal tykne litt, men må ikke koke!
Server med en god, gjerne hjemmlaget vaniljeis til. Pynt med karamelliserte hasselnøtter. Her finner du ut hvordan du fikser de.
3 kommentarer:
Dette så bare aldeles herlig ut! Veldig fristende når en er sengeliggende og ikke orker stort. Sjokolade <3
Hei Iris, Takk for hyggelige ord. Og huffda at du er sengeliggende, prøv sjokolade, det hjelper mot så mangt.......Hege
Dette ser bare fantastisk ut!! Får vann i munnen av å lese og se bildene ;) Skal virkelig prøves ut :)
Legg inn en kommentar