Men nå er det slutt. Back to normal. Og dermed er det tid for fisk på bordet. Og urter, grønnsaker og krydderier. Nå på vinteren bruker vi masse friske urter for å sette smak og farge på maten.
I dag falt valget på dill og chili. Og selvfølgelig hvitløk. Og sånt blir det både smak og farge av. Dillen ble frityrstekt i store bunter og var morsom pynt med mye smak.
HAVABBOR I TØFT SELSKAP
Fileter av havabbor eller annen fisk
Såvidt kokte mandelpoteter, avkjølte
Hvitløk
Persille
Chili
Ruccola
Salt og nykvernet pepper
Dill
Olje
Smør
Del potetene i litt store biter. Stek gyldne i olje sammen med tynne ringer av rød chili. Skjær hvitløken i tynne skiver og hakk og persille og ha i mot slutten av steketiden. Ta pannen av varmen og vend inn ruccola før servering.
Stek fisken gylden. Ta ut av pannen og hold varm. Fres rikelig med smør i pannen til det blir lett brunet, ha i hakket dill.
Lag store "bunter" av dill. Varm olje i en kjele og friter dillbuntene ved høy varme. Når du legger i dillen vil denne spre seg, men det går greit å samle sammen med en øse. Dillen skal bli sprø, det tar bare et par minutter.
Server fiskefiletene på et "berg" av potetblandingen, topp med fritert dill og napèr med det brunete dillsmøret.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar