Blogglisten

mandag 10. januar 2011

En mandag i januar

Her er en enkel kveldsrett. Akkurat passe for en mandag kveld i januar. For da skal vi alle slanke oss. Aviser og ukeblader overfaller oss med slankekurer og ned i vekt tips. Glemt er julens livsnytelse og godsaker. Nå skal vi betale prisen.

Nå er det proteinkur, Atkins, pulverkur, Nutrilett, ananaskur, grapefruktkur, Fedon, hvitvinskur( mmm, hvor blir det av rødvinskuren?), slankedrikk, slankesjokolade og SomeBody.

Alle vil de hjelpe oss å bli kvitt skjemmende bulker og ringer både her og der......

Her i huset gjør vi det enkelt. I januar serveres mye fisk, grønnsaksretter og mat som smaker. Enkle kveldsmåltid, desserter med frukt og bær og masse antioksidanter som skal holde oss friske gjennom vinteren. (Sjokolade og rødvin er høyt oppe på antioksidantlisten, har jeg lest.....).

Hmm, kanskje jeg skulle prøve den rødvinskuren........?


DEIG:

100 g mel
0,5 dl vann
½ ss olje
2-3 g tørrgjær
Litt salt/sukker
TOPPING:
Fersk aromachampignon
Squash
Rødløk
Frisk basilikum
Parmesan
En god balsamico
Bland mel og gjær, sukker og salt, bland inn vann og olje, og kna sammen. Deigen trenger ikke heve. Kjevle ut til en rund tynn bunn, gjerne rett på bakepapir.
Eller invester i et pizzastekebrett i teflon. De gir fine og sprø bunner. Alternativt kan en bakesten i bunnen av ovnen gjøre nytten. Men pizzastekebrett er å anbefale.
Stek noen minutter i varm ovn, 300 grader, til bunnen er gylden. Pensle lett med en god oilvenolje og dryss på litt havsalt når du tar den ut av ovnen.
Del grønnsakene i grove biter, stek gyldne. Rør inn basilikum. Smak til med salt og kvernet pepper.
Del bunnen i passe biter, topp med grønnsaksblandingen, høvle over parmesan. Drypp over noen dråper god balsamico ved servering.

5 kommentarer:

Gollass sa...

Det såg utrolig godt ut;-)
Klem Elin

Annica Om Mat sa...

Jeg henger meg på rødvins- og sjokoladekuren jeg...:)

Fortsatt god kveld!

Hilsen
Annica

Casadelpt sa...

Det så veldig godt ut :)
Hvor kjøpes aromachampignon?

pepperkverna sa...

Hei Elin, ja, og så føle man seg så sunn.....

Annicsa, fint, jeg er sikker på at den hjelper. I hvertfall på humøret!

Hei Casadelpt,
Jeg køper det på Meny elle Ica, ser ut som vanlig champignon, men den er brun. Og har mer smak.

Homemaker sa...

Det så herlig ut. Med et glass rødvin til og en sjokoladebit etterpå må det jo være nytelse fra ende til annen :)

Blog Widget by LinkWithin