Blogglisten

fredag 13. november 2009

Ibsens ripsbusker og andre buskevekster

I dag fortsetter kapittelet om bær fra fryseren. Og en grei fredagsdessert. Bringebær er fine å fryse etter selvplukk om sommeren. Eller de kan kjøpes ferdig plukket i frysedisken hos Ica eller Meny. Og skape glede på kalde høstkvelder.


Kveldens dessert er forfriskende i smak og har en fristende farge. Og så er den enkel å lage.


Du trenger:Bringebær fra fryseren, sukker, egg, fløte og en niåring til å knuse bærene. Og slikke bollen……..

Det blir lekkert hvis du kler glasset med bakepapir, som stikker litt på oversiden, slik at du kan fylle blandingen på over kanten på glasset. Rull noen hele bringebær i sukker og bruk som pynt.

BRINGEBÆRHERLIGHET TIL 4

2 egg
60 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g frosne bringebær, knuste
1 ½ dl fløte

Bland egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann(vannbad) og pisk dette luftig, ca 8 minutter. Ta bollen ut av vannbad og pisk videre til det kjølner, 3-4 minutter.

Knus bringebærene, dette gjøres greit ved å legge de frosne bærene i en plastpose og rulle med kjevle over. Bland inn bærene. Stivpisk fløten og bland inn med lette bevegelser.

Fyll i glass og sett i fryser i noen timer. Ta glassene ut i god tid før de skal serveres. De bør være godt og vel halvtinte og vel så det, de er bedre jo mer tint de er. Pynt gjerne med litt bringebær rullet i sukker. Dryss med melis.

8 kommentarer:

manon 21 sa...

quel rêve aussi!!

amitiés

manon

Husmora sa...

Takker for oppskrift! Den er notert og skal serveres til ungdomsbursdag i kveld! :-))

Ruth sa...

Så hyggelig at du la igjen en kommentar hos meg. Så fant jeg din blogg og nå er jeg så sulten at jeg nesten ikke vet hva jeg gjør! Kjøleskapet er tomt og siden bilen min er på verksted kommer jeg meg ikke til noen butikk. Krise!
Men den flyndrefile-oppskriften din den må jeg bare prøve så så snart jeg er kjørbar igjen skal det handles.

Tusen takk for titten i en særdeles inspirerende blogg. :)

BEA sa...

Ja, takk til både andebryst og dessert:o)) så fantastisk godt ut..

Ha ei trivelig helg..

Milla sa...

mmmmmmmmmm. det så godt ut- det også.

Får lyst på alt du lager jeg, men da kommer jeg jo til å trille snart. Men jeg har notert meg oppskriften, og skal prøve den snart;)

ha en fin helg.

Camilla

pepperkverna sa...

Manon, merci pour votre visite.

Til husmora, håper den smakte!

Ruth, tusen takk for hyggelige ord!

Bea, ja mat er nå godt da.....

TIl Camilla, ja jeg kjenner det trilleproblemet du.....

Fortsatt fin uke til alle!
Hege

Janne Marijke sa...

Nå er du blitt flink til å ta bilder, Hege!!

pepperkverna sa...

Tusen takk for det, Janne Marijke. Det hender det blir bra, uten at jeg heller skjønnner hvorfor.......Hege

Blog Widget by LinkWithin