Blogglisten

søndag 11. oktober 2009

Alt nå?

Er det virkelig over alt nå?

Nesten halvannen uke med deilig, avslappende ferie forsvant i en fei. Solskinn og varme dager. Provence viste seg fra sin beste side. Middelhavet fristet med badetemperaturer. Værgudene var i godt lune og bød på fantastiske dager med borti 30 grader. Hver dag nøt vi livet utendørs. Våknet til en dunst av gjærede druer. Vinhøsten var i full gang og på landsbyens lokale cooperative var det hektisk aktivitet. Morgenkaffe på kafèen mens lokale vinbønder kjørte lass på lass av druer forbi.

Vi koste oss med lange lunsjer i solen, dro på badetur til Carry, fotturer i vinmarkene og handlet på markeder. Frokost i vakre Aix-en-Provence, middag på bistro. Kjøpte fristende kaker hos byens lekre baker.


Søndagen var det tid for loppemarked i nabolandsbyen. Mange flotte funn og morsomme mennesker. Stettfat og nydelige gamle tallerkner ble med i bagasjen hjem.Ferien ble avsluttet med noen dager i Paris. God mat, shopping, rusletur i matgater, gjensyn med gamle tomter og sightseeing på nye steder. Ikke med det beste været. men Paris er Paris!Lande på Gardermoen til 8 grader og blekt solskinn var ingen opptur. Da trengtes trøst. Et fat muffins gjorde nytten.
HJEMKOMSTMUFFINS MED FERIESMAK
ca 12 små muffins


100 g mykt smør
1 1/4 dl sukker
Revet skall og saft av 2 lime
1 egg
1 dl melk
1 dl kokos
2 1/4 dl mel
1 ts bakepulver
1 knivsodd salt
100 g hvit sjokolade, grovhakket
Glasur
Saft av noen bjørnebær
Melis
Kandiserte fioler til pynt.
Rør smør og sukker hvit. Bland inn limeskallene. Rør inn egget. Bland inn melk, limesaft og kokos. Rør godt. Sikt inn mel, bakepulver og salt. Rør godt sammen før du har i den hakkede hvite sjokoladen.
Fyll opp muffinsformene 3/4, stek på 180 grader i 18-20 minutter. Avkjøl.
Press saften fra bjørnbærene gjennom en sil. Bland med melis til passe konsistens. Og legg et romslig lag glasur på muffinsene. Pynt med kandiserte fioler om du har!

12 kommentarer:

Lemonia sa...

Ferier tar dessverre slutt altfor fort. De muffinsene hørtes i allefall gode ut, så får man kose seg med dem og telle ned til neste tur. :-)

GryNoKa sa...

Å så deilig ferie der har hatt.
Muffinsene ser kjempegode ut. Har prøvd å kandisere skogsfioler, med melis og eggehvite, men de blir ikke så flotte. Har du ei oppskrift?
Ha en fin uke.
Klem : )

Charlotte sa...

Høres ut som en herlig ferie!
De muffinsene så super gode ut:) Kanskje jeg skal bake de i kveld...

Ha en fin fortsatt fin søndag!

Lene sa...

høres ut som du har hatt en fin ferie! Alltid litt brutalt å starte med hverdagen igjen etter ferien!

Ønsker deg en fin søndagskveld!

Lene.

pepperkverna sa...

Til Lemonia, ja er det ikke utrolig hvor fort en ferie går....Men det er kanskje derfor de er så deilige? Muffinsen skapte ihvertfall litt kos og glede-

Til GryNoKa, Ja ferien var topp! TIl kandiserte fioler brukerjeg
stort sett samme metode som til roser : http://pepperkverna.blogspot.com/2009/08/roser-er-rde.html

Synes at sukker gir bedre resultat enn melis. Når jeg kandiserer fioler beholder jeg stilken på og holder i den når jeg dypper de i eggehviten.Fjerner stilken etterpå. Pisker eggehviten bare såvidt litt med gaffel, til det begynner " boble", og trykker fiolen lett i bollekanten med gaffel. Slik fester egghviten bedre. Men det er tålmodighetsarbeid......

Til Charlotte, vi lengter allerede tilbake.....Håpre muffinsene smaker!

Til Lene, du har helt rett, hverdagen kan være tøff!

God uke til alle!
Hege

May-Bente sa...

Det hørtes ut til at dere har hatt en fantastisk tur, 30grader, mmmm nydelig!!!

Jentene mine fyller 8 år snart og igår var det familieselskap og kaker, muffins var selvsagt en av godsakene:=)

Ha en flott høstdag, Klem:))

HEIMLAGA sa...

åh..de muffinsene... ser enormt gode ut *elsk* ♥ Takk for koselig tilbakemelding på bloggen min. Håper solen skinner like mye hos deg i dag som den gjør her :O) Klem VyanMica

Lise Mette sa...

Naaam, tror jeg må lage muffins en dag :)

Nordingården sa...

Vilka ljuvliga muffins, både till smak och utseende!!! Jag ska göra saffransmuffins med lingon på, kanske de kommer med i en Svensk kvällstidning til advent.... dina muffins såg alldeles bedårande ut!! Mari.

pepperkverna sa...

Til May-Bente, muffins bare må jo være med på bursdagsbordet!

Til Heimlaga, her skinner solen i dag,men jeg har syk gutt og vi er inne..... Håper dagen din blir fin!

Til Lise Mette, de ble veldig gode...

Tl NOrdinggården, de muffinsene vil jeg gjerne se....høres nydelige ut! SI ifra når de kommer da! Hege

Eva sa...

Åh... Eg kjenne eg blir heilt misunnelig altså. Eg sitte stadig å drømme om å dra til France, og spesielt i Provence-områda (og Canigou såklart), sjølv om eg berre har vore i Frankrike en gang før, og det var i Chamonix.. Men dette har eg drømt om, og det høyrast minst like fantastisk ut som eg har sett for meg. Og fransk loppemarked må jammen meg ha vore spennande!

pepperkverna sa...

Hei Eva, ja Frankrike er så absolutt min favoritt og....og særlig Provence. Har vært i PYreneene none ganger og det er fantastisk flott der og! Canigou høres ut som et sted vi burde få med oss, så kanskje neste sommer......Hege

Blog Widget by LinkWithin