Blogglisten

onsdag 14. oktober 2009

Krabbekos til kvelds

En snill onkel i Sandefjord ber oss av og til med på fisketur. Ut på fjorden for å dra garn eller fiske med stang. Og hjem kommer vi med fersk fisk i bøtter og spann. En sann luksus. Det blir stekt fisk, kokt fisk, dampet fisk, bakt fisk, fiskekaker og grillet fisk.

Og krabber!!! Som vi helst nyter naturell og med en god hvitvin til. Men noen ganger er fangsten så stor at vi må finne nye serveringsformer. Som dette krabbesmøret!
Som forresten også kan lages med krabbeskjell fra Meny.......


KRABBESMØR MED TRØKK
Til 4 personer.

2 store velfylte krabbeskall
200 g rensede reker
100 meierismør
1 stor tomat, flådd, renset og skåret i terninger
2 ss creme fraiche
Litt hakket rød chili
Cayennepepper
Salt
1 liten bunt persille, hakket
1 liten bunt gressløk, hakket


Til servering
Brioche eller loff, gjerne smørstekt og gnidd med hvitløk.
Smør
Grønn salat

Bland krabbekjøtt, reker, smør og creme fraiche og kjør i en mikser til du får en smidig og jevn masse. Smak til med salt og cayennepepper. Vend forsiktig inn tomatterninger, persille og gressløk og chili etter smak.

Vask krabbeskallene godt, og fyll blandingen i, la stå i kjøleskap til servering. Server med loff eller brioche hvis du får tak i, og en grønn salat som tilbehør.
Vil du sette en ekstra spiss på krabbefesten, steker du loffeskiver gylne og sprø i meierismør, og gnir de stekte skivene med et hvitløkfedd som du har delt i to.

13 kommentarer:

Titom sa...

Jum! Men hva drikker man til?

May-Bente sa...

Nammi!!!
så godt ut!!

Klem:))

pepperkverna sa...

Til Titom, tja, hva du vil.....HEr passer vel det meste..men hvitvin går jo fint da. Selv har jeg en absolutt forkjærlighet for rødvin, og det funker her og det..... Og så vann så klart!

Til May-Bente, ja , det er en morsom og smaksrik variant!!

Hege

Salatbolla sa...

mh krabbe er nammenamm! =) ikke prøvd det på denne måter før.. tror jeg vil! ;)

klem fra salatbolla og siri malene

pepperkverna sa...

Hei Siri Malene, ja krabbe er nydelig! Som regel foretrekker jeg det naturell, men noen ganger er det greit å variere......Smakte mye og godt! Hege

Vingesus og Julebrus sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Kos når nye bloggere er innom.
Her var det mye godt du! Og flotte bilder av mat også. Til å bli sulten av.

Ha en flott dag!

pepperkverna sa...

Hei Kristin, og takk for fine ord. Ha en fin kveld du og! Hege

Marianne sa...

Takk for koselig kommentar!!
Åj, her var det mange godsaker!! Må komme tilbake!!
Hilsen M =)

Anonym sa...

hei! Takk for koselig kommentar på bloggen min:) tok faktisk ikke så lang tid med den settekassen.. overraskende nok.. tenkte at det sikkert ville ta uker.. men var gjort på et par kvelder :-)
Krabbe og fiskemat ja... ingenting er som fersk sjømat.. har en samboer som omtrent er oppvokst på havet.. hvertfall om sommeren og litt i året ellers.. uti havgapet i Øygarden.. (en times kjøring fra bergen) Før vi fikk barn var jeg endel med han ut i båt og fisket og satte teiner.. utrolig spennende.. og så godt det var å kose seg med fersk krabbe og hummer en sein sommerkveld..:-)
ha en fin kveld videre:-) Hilsen Janne

Unknown sa...

mmm...dette får en sørlandsjente til å få hjemlengsel. Krabber naturell, skikkelig grisete å spise men du verden så koselig!

;-)

Sonja sa...

Det finnes masse god mat fra havet. Skulle ønske jeg hadde en onkel son kunne dele litt med meg.
I dag skal vi også ha fisk til middag men den kommer fra frysedisken på Kiwi. Det blir ikke helt det samme som det du byr på.
Ha en fin dag.

n o r d i n g å r d e n sa...

Krabbekos, det lät verkligen gott....

pepperkverna sa...

Hei og tusen takk til alle for hyggelige kommentarer. Ha en riktig fin uke! Hege

Blog Widget by LinkWithin