Blogglisten

mandag 19. oktober 2009

Saltmat

Høsten er tid for kraftige smaker. Når vinden biter i kinnene og kveldene blir mørke, kalde og våte, får jeg lyst på mat med mye smak. Et hyggelig kveldsmåltid, tente lys og en rolig stund med min kjære er en god avslutning på dagen.

Forleden hadde vi "dansk aften" med sprengt kalvebryst og pepperrot på menyen. Et glass skummende øl, et "smørrebrød" og mye kjærlighet...........Sprengt, eller lettsaltet kalvebryst er utrolig godt. Og enkelt å lage. Det tar bare litt tid i lake og på ovn. Men vanskelig er det ikke. Kjøtt fra bog eller bringe, friske urter og litt tålmodighet og du har et herlig kjøtt med mye smak.

SALTMAT FOR TO
Kalvekjøtt fra bog/bryst
Saltlake av:
1 liter vann
150 g grovt salt
50 g sukker
Laurbærblad
En liten slump sorte pepperkorn
Og noen sennepsfrø
En krydderkvast med
Persille
Timian
Rosmarin
Pakket inn i et purrreblad

Bland sammen alt til saltlaken. Legg kjøttet i laken,
det skal være dekket helt.Jeg legger gjerne en tallerken oppå kjøttet for å holde det nede. Sett i kjøleskap 2 dager.
Skyll kjøttet, ha det i en kjele og dekk med vann. Ha i biter av løk, gulrot, purre, persillerot eller selleri og urter etter smak. Kok på svak varme til det er mørt, cirka et par timers tid. Trekk platen fra kjelen og la kjøttet hvile en halv times tid i laken.
Til servering:
Godt brød
Blandet salat
Noen oliven
God olivenolje
Hellman majones
Revet frisk pepperrot
Kald øl
Smak til majones med revet pepperrot. Finner du ikke frisk pepperrot, er Dijonsennep i majonesen et alternativ. Smør rikelig med majones på en skive ferskt landbrød, dekk med tynne skiver kalvekjøtt, legg på litt salat vednt i olivenolje og pynt med olivener.

7 kommentarer:

Elin sa...

Hei! Skulle til å gå å lage meg litt mat, og såg den koselege kommentaren din på bloggen min! Takk! Men etter å ha kika fort innom deg, vart eg ENDÅ meir svolten! Så flotte bilder og oppskrifter! Kjem gjerne innom deg igjen! :)

Klem frå Elin.

May-Bente sa...

Ååå det hørtes virkelig deilig ut!!
Jammen heldig den familien din:=)

Klem:))

Lyst på livet sa...

Mmmm, så deilig!

Tusen takk for mange flotte tips til vår tur! Er det ikke lenger unna enn på andre siden elven dere holder til? Bruker google earth og føler nesten jeg har vært i området allerede .-)

Regner med vi skal leie bil ja. Vi blir i Marseiile fra lørdag til søndag, før vi kjører til Arles og blir der en uke! Takk for tips om vinslott også. Dette er det vanskeligste hittil å finne utav, syns jeg. Og der vi kan gifte oss....det har jeg sendt videre til han andre. Tji-hi

Klem

pepperkverna sa...

Til Elin, hyggelig med gjenvisitt!

Tli May-Bente, det sier jeg og.......men jeg er ikke sikker på om de tror det!?

Til lyst på livet, det er nok litt lenger, og faktisk på samme side av elven....tar nok 45 min. kjøring unna. Cucuron ligger rett på sydsiden av Luberonfjellene.I et veldig vakkert område, så absolutt verdt et besøk.

Er det i påsken dere er der, bør dere jo nesten få med dere antikvitetsmessen i nydelige Isle sur la Sourgues. Masse flott! Men det er mye folk der.....
Hege

Evami sa...

Åh som dette frister:) SKummelt å være inom deg,for det er så mange spennede oppskrifter som jeg blir så innmari sulten av:)

Linda aka Myrini sa...

Nam, dette var da fristende!!!
Skal tro om jeg må prøve meg på dette til middag en dag...
Her i huset er vi lykkelige over å ha fått elgen i fryseboksen - der er det mange gode middager og kosestunder :)

pepperkverna sa...

Til Evami,huffda, håper du ikke blir helt skremt.......?

Til Linda Aka Myrni, det høres herlig ut med elg. Vilt er flott! Har du noen god oppskrifter? Håper du deler med oss!?

Hege

Blog Widget by LinkWithin