Gårsdagens enkle kveldsrett var grønne linser fra Puy, eddiksyltet rødløk og tynne strimler av fiskehandlerens røkelaks. Det er ikke så verst å være sunn heller....
TIL DENNE RØDE SYMFONI
trenger du:
trenger du:
Grønne linser
et par fedd hvitløk
1 bit gulrot
1 sjalottløk
nellikspiker
Skrell sjalottløken og stikk inn et par nellikspiker. Ha alt i kokevannet og kok linsene etter anvisning på pakken. Avkjøl.
Edikksyltet rødløk
Rødløk
Edikk
Litt salt
Skjær rødløken i ringer. Kok opp vann med edikk og litt salt. Vannet skal smake av edikk, men ikke for sterkt. Kok løkringene 1-2 minutter. Ta opp og la renne av i en sil.
TIL SERVERING:
Frisk pepperrot
Dill
Røkelaks
Litt fløte eller en god balsamico
Skrell og skjær pepperrot i terninger. Hakk dill. Surr pepperroten myk i olje, tilsett linsene og varm opp. Ha i hakket dill, og rødløken. Og bland sammen. Spar noe til pynt. Du kan evt. binde sammen med litt fløte hvis du vil. Eller servere med en god balsamico.
Legg opp linsene, legg over strimler av røkelaksen og litt rødløk og dill til pynt. Drypp rundt litt balsamico.
Voila, kveldens sunne måltid er klart!
5 kommentarer:
Mmmmm....nydelig!!!
Klem:))
Hei May-Bente, ja, er ikke linser godt? Og er du så heldig å ha en fiskehandler som røyker laksen selv, er det perfekt! Hege
Det där ser riktigt gott ut.
Kul med lite nya laxrätter.
Ha en skön helg
Annika
Hei Annika, takk for hyggelig hilsen, og god helg til deg og! Hege
Mmm! Linser fra Puy er jo så godt. Legger meg til som følger av deg, for her var det mye godt!
Jeg har foressten en ganske nyopprettet matblogg:) Har bodd i Frankrike og kommer til å legge ut mine franske spesialiteter der etter hvert. Hyggelig hvis du har lyst til å følge med.
Legg inn en kommentar