Blogglisten

fredag 23. oktober 2009

Noe muffens til helgen?

Fredag og snart helg. Hos oss er fredagen ukens kosedag nr 1. Pizza og saft på flaske for junior. God mat og vin for de store. Og dessert til alle.

I dag er det hjemmekontordag og tid til litt ekstra kjøkkentjeneste. Rask og enkel baking og jeg kan by på en ettermiddagsskos når familien kommer hjem til helgen.
Norske epler er ennå å få hos grønnsakshandleren. Og de kan brukes til så mangt. Det gjelder å nyte så lenge de er her......Og muffins hører til blant husets favoritter både å spise og lage. Enkelt og raskt. Og du kan putte nesten hvasomhelst i. Disse har mye smør i seg, det gjør dem saftige og gir mye smak. Og kaloririke. For de som bryr seg om sånt.....Eplemuffins

170 g sukker
150 g smør
2 egg
150 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Eller gjerne frøene
av en vaniljestang
Epler, kanel, sukkerSkrell epler og del dem i små biter. Dypp evt. over litt sitronsaft så de ikke blir brune. Dryss over litt kanel og sukker (gjerne perlesukker) og bland.

Rør smør og sukker hvit. Rør inn eggene, et om gangen. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland sammen. Ha røren over i muffinsformer som fylles max trekvart. Legg en god slump eplebiter på hver muffins og trykk litt ned.

Stek på 200 grader i 15-20 minutter. Server gjerne eplemuffinsene lunkne.

GOD FREDAG!

7 kommentarer:

Lemonia sa...

De så nydelige ut. Mon tro om det blir eplemuffins her i helgen? :-)

Julia sa...

Å de hørtes herlige ut! Skal lage de neste gang det skal være muffuns i hus! Alt med mye smør i er godt!!=)=) Ha en herlig fredag!

Garance sa...

vad gott det ser ut...

hejsan fran Provence Hege !!

Garance

Siri Malene sa...

oi oi jeg som faktisk skal lage eplemuffins i dag.. har en oppskrift liggende, men da skal jeg se på din også! :) takker! og de ser namnam ut! ;)

klem fra salatbolla

pepperkverna sa...

Til Lemonia, det der noe med epler som gjør kaker så saftige og gode....Håper helgen var fin!

Til Julia, ja huff, jeg er og svak for alt med smør....og det synes litt her og der...

TIL Garaance, å, så hyggelig med hilsen fra Provence....får helt "hjemlengsel" jeg, og så flott være dere har nå!? Vr en snartur i Cucuron en uke i begynnelsen av oktober, og det var fantastisk!

Til Siri Malene, håper eplemuffinsene din smakte...!

En riktig god uke til dere alle!
Hege

Katharina sa...

Jeg ser du bruker bakepapir eller noe i stedet for muffinsformer, og jeg ble rett og slett litt fascinert. Hvordan gjør du det? Mye penere å ta godsakene ut av denne "innpakningen" enn muffinsformer.

Herlig blogg!

pepperkverna sa...

Hei Katharina, Takk for hyggelig hilsen. Jeg brukte et muffinsformbrett i silikon, og "kledde" hver hull med bakaepapir klippet i pass størrelse. Slettes ingen stor kunst.....Hege

Blog Widget by LinkWithin