Skal du nyte denne enkle fisken bør du høre til de som elsker rått. Gjør du det, vil du kose deg med
EN RÅ OPPLEVELSE
Ingredienser:
Ingredienser:
Marinade:
2 dl god olivenolje
2 ss hakket frisk timian
4 ss hakket frisk dill
½ ts korianderfrø
Salt og nykvernet pepper
Pepperrotkrem:
Fløte
Fersk revet pepperrot
Pynt, som f.eks
Bønnespirer
Redikk
Litt sort kaviar
Noen selskapserter
Finsnittede grønne bønner
Sitronskiver
Bland olivenolje, salt, pepper og korianderfrø. Gni laksefileten inn med urtene. Ha marinaden over laksefileten og gni den godt inn. La laksen ligge i marinaden i kjøleskapet over natten.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. Salma laks skal gå greit å servere rå uten forutgående frysing.
Pisk fløten passe stiv, smak til med revet pepperrot. Skjær laksen i pasende stykker, server med tilbehør av ymse slag.
En god hvitvin er obligatorisk følge.....
7 kommentarer:
Hei
Dette var en fantastisk bra matblogg! Elsker å lage mat selv så her skal jeg følge med å få inspirasjon :)Ha en fin uke !
Hei MRs W. Takk for de hyggelige ordene. SÅ hyggelig med følge! Hege
Dette så utrolig godt ut. Hvordan blir konsistensen på laksen etter å ha ligget i marinaden? Mer sushi enn gravlaks?
Høres nydelig ut, elsker rå fisk. Denne skal jeg helt klart prøve:-)
Å nå ble jeg enda mer sulten. JEg har ikke rukket frokost ennå, men nå kunne jeg spist rå laks. Dette skal jeg prøve. Jeg elsker sushi, men det gjør ikke mannen. Dette blir en fin midt i mellom.
Jeg fileeterer av skinnet så jeg slippet å skrape det. Blir vel det samme det?
Ha en flott dag.
Randi
Hei Werner, ja det blir nok litt sushi-aktig. Og veldig delikat!
Torill, den er absolutt verdt å prøve.
Hei Randi, det går sikker helt greit å bruke filet!
Hege
Jeg er hekta! På rå fiks, ja sushi! og dette ser herlig ut! nam! :)
klem salatbolla
Legg inn en kommentar